Home / archiefcentraal / vogels in het reestdal

vogels in het reestdal

Welke vogels zijn er in de winter allemaal in het Reestdal? Uit het hoge noorden en oost Europa komen vogels naar het Reestdal toe om bij ons de winter door te brengen. Andere vogels blijven juist in het Reestdal, of lijkt dat maar zo? Waarom trekken vogels naar een andere plek? Waar gaan ze naar toe? Hoe weten ze hoe ze moeten vliegen? Waar halen ze hun energie vandaan? Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod de excursie ‘ Met de vogels de winter in’. De excursie start om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem. De kosten zijn 3 euro per persoon, kinderen betalen de helft. Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun beschermerspas gratis deelnemen. Bij De Wheem liggen verrekijkers die u tijdens deze excursie gratis kunt gebruiken.

In De Wheem zijn van 13.00 uur tot en met 17.00 uur verschillende kraampjes waar streekproducten worden verkocht. Henk Meulebelt met honingproducten, Appie Krol met mohairwol en Lien van Til met kaarten en kerstdecoraties. Om 15.00 uur geeft het Allegra Strijkkwartet een concert in de Reestkerk tegenover De Wheem.

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk: Oud Avereest 22. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vind je op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.