Home / archiefcentraal / verzameling beren in bieb ommen

verzameling beren in bieb ommen

In de bibliotheek aan de Chevalleraustraat is de verzameling beren van mevrouw van Eldik uit Ommen te bewonderen. Zij is een kleine vijftien jaar geleden met verzamelen begonnen. Beren hebben haar vanaf klein aangesproken maar in haar jeugd, nog voor de Tweede Wereldoorlog was er thuis geen geld om veel speelgoed te kopen. Toen de kans zich voordeed is ze alsnog met het thema beren aan de slag gegaan en al snel had ze een uitgebreide verzameling. Zo groot zelfs dat ze geregeld iets weggeeft aan bekenden.

Het zijn niet alleen knuffels, de verzameling bevat juist heel veel andere materialen. Zo zijn er theeserviesjes, boekensteunen, trommeltjes en fotolijstjes met beren. Ook boekjes van beroemde beren als Winnie de Poeh, Bruintje Beer en Bolke de Beer ontbreken niet. Er staat niet alleen een potje honing omdat beren daar zo van houden, er is ook een vis tentoongesteld, het hoofdvoedsel van menig beer. De verzameling beren is tot 30 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.