Home / archiefcentraal / van der goeten weer in bezit van tumblingtitel

van der goeten weer in bezit van tumblingtitel

Het springen op de 12 meter lange, met lucht gevulde baan, wordt vanaf het begin beheerst door de zusjes. In 2005 was de oudste van de zusjes, Lisette, de eerste Nederlands Kampioen bij de dames senioren op dit nog jonge onderdeel van het springen in Nederland. Zij wist zowel in 2006 als in 2007 deze titel met succes te verdedigen. Een jaar later moest zij genoegen nemen met een derde plek, maar de titel bleef in de familie.

De toen bijna 16 jarige Martine wist tijdens haar eerst deelname bij de senioren de titel van haar zus over te nemen. Een jaar later prolongeerde zij de titel. Na vijf opéén volgende titels voor de zusjes moest Martine vorig jaar genoegen nemen met de tweede plaats.

Het terug veroveren van de titel is een grote verrassing. Sinds begin van het jaar woont ze op kamers in het Groningse Westerbroek. Mede hierdoor en door studiedrukte heeft Martine de laatste maanden weinig trainingsuren gemaakt. Maar door haar doorzettingsvermogen verraste de CIOS-studente iedereen en haarzelf met de eerste plaats van de 45 deelneemsters.

Naast de individuele titelstrijd stond ook het teamspringen op het programma. Met het team van Cleton Sports Apeldoorn behaalde Martine ook nog een tweede plaats bij de senioren A. Als enige dame in het team deed zij niet onder voor haar mannelijke teamgenoten. Hier ging de titel Forza Gymnastica uit Goes.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.