tentoonstelling gemeentehuis dalfsen

De titel van de expositie ‘Het volle leven’ uit zich in schilderijen van Marja en Lidy en de beelden van Annie en Truus en schoonzus Hanneke. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis is de expositie te bewonderen.

De zussen Marja en Lidy, allebei afgestudeerd aan de Vrije Academie voor de kunsten, exposeren met

schilderijen. Inspiratie voor de schilderijen doen zij op tijdens de vele reizen die zij maken. De schilderijen van Marja vertellen haar verhalen en indrukken die zij op haar reizen in Ecuador en Vietnam heeft opgedaan. Vooral het leven daar met uniek kleurpalet inspireert Marja. Het ‘mystieke’ in het leven is de inspiratiebron van Lidy. Zij schildert iconen en gesluierde vrouwen. Ze maakt als reisleidster veel reizen, wat in de onderwerpen van haar schilderijen terug te zien is.

De zussen Annie en Truus en schoonzus Hanneke exposeren met beelden die een weerspiegeling van het leven zijn. Annie werkt met speksteen en serpentijn. Ze vindt inspiratie in de specifieke kenmerken van de steen en zo ontstaan er beelden, abstracten, gezichten en figuren. Ook bij haar weerspiegelen de beelden het leven op allerlei wijze. Truus boetseert figuren en portretten. Zij vindt haar inspiratie in de familie, in allerlei vormen kom je de “Piepers” tegen.

Tot slot heeft bij deze creatieve familie zich ook een schoonzus aangesloten. Hanneke Pieper-Kleijer werkt met speksteen, serpentijn en albast. Haar liefde voor gladde ronde vormen uit zich in volle

Rubensvrouwen. Door de vorm van de steen ontstaan zittende, liggende en staande vrouwen alsof ze al

in de steen opgesloten zaten en zich nu volumineus laten zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.