Home / archiefcentraal / stuiterbal ik ben echt boos

stuiterbal ik ben echt boos

Die kortzichtige Romeinen, wat moet je er nog mee…

Toch blijkt er steeds een zuigende teek rond te waren, die niets liever doet dan Ommen negatief in het ‘houtje-touwtje-nieuws’ te brengen, gemaakt van de oude bomen van de schrijvende pers en haar stokdove dirigenten, de Romeinen. En iedereen neemt dit ongecontroleerde, maar desondanks toch gepubliceerde nieuws maar aan voor zoete koek.

Wordt het niet eens tijd dat iedereen zich beseft hoe hard wij elkaar allemaal nodig hebben? Wordt het niet eens tijd dat zelfs de pers en de politiek bedenken dat geen toerist, vakantieganger, inwoner of ondernemer nog enige investering in een stad doet als er niets dan negatief nieuws over die stad wordt verspreid? Geen vakantie, geen aankopen, geen woningtransacties en ook geen advertenties in diezelfde negatieve media? En wat moeten die inwoners dan? Op datzelfde oude houtje bijten?

Gelukkig is Ommen sterker dan menigeen kan vermoeden en speelt de feestmuziek gewoon steeds harder, dankzij het warme Hart Van Ommen. En die oude kranten ach, er is inmiddels internet en social media, toch? En niet te vergeten de Vechtdal Centraal, deze positieve krant die het echt begrijpt hoe een samenleving kan functioneren.

“Sta op, wees eerlijk en bouw mee” is het Stuiterbal-motto. Vragen staat vrij, maar wees open en oprecht. Een economie of samenleving is eenvoudig kapot te maken, zelfs door een enkele teek, maar daar heeft toch helemaal niemand iets aan. Als je vermoedt dat iets niet in de haak is, roep het dan niet rond, maar weeg eerst de echte belangen voor de samenleving af. Wie wordt er beter van stemmingmakerij? Betrek eerst alle partijen erbij en breng het pas dan op een eerlijke manier naar buiten. Persvrijheid is een groot goed, en velen in de wereld kunnen hier helaas alleen maar van dromen. Maar het heeft ook een keerzijde; de macht en de kracht kunnen ongemerkt of juist bewust worden onderschat, zelfs misbruikt.

En dat is een onderbelicht feit. De verantwoordelijkheid van de media wordt door haarzelf vaak niet gezien, genegeerd of ontkend. ‘Waar rook is, is vuur’ denkt men vaak. Maar ‘waar vuur is, daar komt men ook liever niet’, vooral een teek niet.

Samenwerkende teams dromen ervan om iedereen bij elkaar te houden door eerlijkheid, openheid en grotere doelen. Vaak zijn dromen bedrog, maar soms komen ze uit. En wat een geluk: juist onze gezellige, lieve en sterke stad Ommen is het enige bewijs van een droom die echt werkelijkheid werd.

Waarvan Akte…

Blijf de Stuiterbal volgen via Twitter op @destuiterbal.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.