stuiterbal het leven is soms net een circus

Wist u dat Ommen in een ongelofelijk tempo aan het vernieuwen is geslagen? We hebben een compleet nieuwe Viswinkel op de oude plek en er komt een nieuwe winkel aan het plein achter de oude Aldi met prachtige taarten in elke gewenste vorm. De binnenstad wordt vernieuwd met gevels, winkelruimte, Westflank en jachthaven. Stijlvolle sfeermuziek in de straten en op de pleinen en een nieuw en bijzonder geavanceerd kortingssysteem van De Groot & De Groot speciaal voor Ommenaren, een nieuwe AH en het DOEK. En alles in sneltreinvaart, mede dankzij onze lieve inwoners, bijzonder flexibele gemeente met de warme handen van ‘La Gas Kan Ongelofelijk Scheele’ en actief samenwerkende ondernemers. Jaa, daar komt ie weer: Samen Flexibel! (Ofwel het Stuiterbal-effect®)

Oja, ik hoorde laatst via de luchtafvoer van Time Out dat er weer een spectaculaire Sinterklaas-intocht wordt voorbereid. Ik zag Ommen Leeft en Vechtdal Centraal al in de weer met een complete cameraploeg en wist wel iets gaande was, maar dat het zóóó spannend was kon ik niet vermoeden. Er zijn dreigbrieven verstuurd naar diverse winkels en er blijken criminelen te zijn ontsnapt uit een bekende instelling in Balkbrug. Ommen Leeft is al op jacht, net als vele ondernemers, burgers en de politie, om de intocht alsnog te redden. Vorig jaar leek het ook al mis te gaan, maar regelde de HVO alsnog een helikopter voor de Goedheiligman. Dit jaar valt zo’n dure oplossing nog maar te bezien. Als ik snel reken en de minminmin-calculatie van de huidige economie erbij meeneem, dan kon het nog wel eens een zware dobber worden voor Ommen om de Sint veilig en stijlvol de stad in te loodsen.

Nu zag ik wel een echte clown rondhuppelen, (nee, ik was het niet), maar ja, die neemt toch niemand serieus? Of toch wel? Eind goed al goed zal ik maar hopen, als hij alle mooie cadeaus maar veilig terugbrengt ben ik heel blij, want ik heb nog niet eens alles van mijn vorige verlanglijstjes gekregen…

In elk geval volg ik het nieuws van Ommen Leeft en Vechtdal Centraal en ga zeker naar de intocht in Ommen op Zaterdag 12 november, want wat daar gaat gebeuren zou nog wel bijzonderder dan vorig jaar kunnen worden..…gelooft u mij en deze krant maar! Blijf de Stuiterbal volgen via Twitter op @destuiterbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.