straatpraat verandering koopavond in dalfsen

Overdag

“Koopavond? Of het nu op vrijdagavond of een andere avond wordt gehouden, maakt mij niet uit”, zegt Riet de Zwart. “Ik ga er nooit naartoe, ik ga altijd overdag en dat geldt voor veel mensen die ik ken. Mijn vriendinnen en ik hebben de hele dag om boodschappen te doen, want wij hebben de hele dag de tijd.”

Vrijdag niet handig

Als de koopavond wordt verschoven naar donderdagavond, dan zijn Frans en Saskia Mosterman van de partij. “Koopavond op zich is heel gezellig en heeft zeker een meerwaarde. Het is leuk om op je gemak rond te kunnen snuffelen op zoek naar kleding of leuke hebbedingen. De vrijdagavond is voor ons niet handig, omdat we dan beiden sporten en ook vaak andere dingen te doen hebben”, zegt Saskia. “Wanneer er hier op donderdagavond een koopavond gehouden zou worden, zou ik er zeker heen gaan.”

Spitsuur

Het maakt Nelleke Kruitbosch niet uit of er nu wel een koopavond is of niet. “Onze kinderen zijn nog klein, dus ik ga ’s avonds toch niet de stad in, want rond het eten is het bij ons echt spitsuur. Als ik dan toch een keer oppas heb, dan ga ik liever naar Zwolle, daar heb je veel meer en andere winkels. Hier in Dalfsen kun je tenslotte overdag ook prima terecht. Rond de feestdagen probeer ik altijd wel een keer op vrijdagavond Dalfsen in te gaan, dan is het hier echt gezellig.”

Uitgeblust

“Ik kan me wel voorstellen dat het op vrijdagavond rustig in het dorp is. De mensen van mijn leeftijd hebben overdag tijd genoeg om te gaan winkelen. Ik ga zelf ook meestal overdag naar het dorp. De jongere mensen werken allemaal. Die zijn verschrikkelijk druk en liggen ’s avonds uitgeblust in hun stoel en hebben dan geen zin meer om weg te gaan”, denkt Mieke Smook. “Wat mij betreft mogen ze de koopavonden wel helemaal afschaffen, maar ja, ik heb het natuurlijk niet alleen voor het zeggen.”

Rustig

Hannie Scholten gaat graag op vrijdagavond even naar het dorp. “Ik ga dan meestal naar de supermarkt om boodschappen te doen voor de hele week. Rond de supermarkt is het op vrijdagavond meestal wel druk, in de rest van Dalfsen is het dan erg rustig”, vindt ze. “Zelf kom ik tijdens de koopavonden eerlijk gezegd ook niet veel verder dan de supermarkt, want kleding en kadootjes koop ik meestal overdag. Toch vind ik dat de koopavond niet moet worden afgeschaft, het is toch leuk dat je de gelegenheid hebt om op een avond te gaan winkelen. De vrijdag vind ik op zich een geschikte avond, maar de donderdag zou ook heel goed kunnen. Dat is ook dicht bij het weekend.”

Gezellig

Annelies Maat gaat op donderdagavond regelmatig even naar Zwolle, maar mag op vrijdagavond ook graag even door Dalfsen lopen. “Ik vind het erg leuk hier. De winkels zijn heerlijk en het aanbod is goed. Eigenlijk kom ik elke dag wel even in de stad. Het is erg handig om op vrijdagavond een koopavond te hebben, zo net voor het weekend. Het is dan wel erg rustig in de stad, maar ik vind het toch erg gezellig”, roemt ze. “Mijn vriend komt uit Kampen en vond Dalfsen eerst maar niks. Maar nu hij het beter heeft leren kennen is hij ook erg positief en vindt het hier zelfs leuker dan in Kampen. We hebben hier pas een huis gekocht en willen hier nooit meer vandaan.”

Thema-avonden

Joke van der Vegte gaat in de winter nooit op vrijdagavond naar de stad, dat geldt althans voor de winter. “In de zomer is het langer licht, dan vind ik het wel leuk om even door Dalfsen te lopen, in de winter ga ik op vrijdagavond alleen voor de noodzakelijke dingen naar de C1000. Maar misschien zou ik vaker gaan als ze wat meer thema-avonden zouden organiseren”, zegt ze. “Bijvoorbeeld een culinaire avond waarbij er hapjes worden rondgedeeld, of een beenmode-avond, waarbij alle winkels hun best doen om alles rond de beenmode in de picture te zetten. Een make-up avond zou ook leuk zijn en rond Sinterklaas iets voor de kinderen. Je moet het een beetje aantrekkelijk maken voor de klanten.”

Rondsnuffelen

“Wat mij betreft houden ze de koopavond gewoon op vrijdagavond. Op donderdagavond gaan veel mensen al naar Zwolle en woensdagavond is veel te veel midden in de week”, vindt Tonny Verhoeven. “De koopavond moet sowieso blijven, want het is ideaal voor mensen die werken. Het is echt een avond waarop je even tijd hebt om lekker rond te snuffelen in andere winkels dan de supermarkt. Koopavond is gewoon gezellig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.