Home / archiefcentraal / spijkerschrift twistende muzieksmaak

spijkerschrift twistende muzieksmaak

de muur doet rollen. Ik ben blij dat het buiten zo mistig is. Nu weet niemand waar het geluid vandaan komt.

Ik had vroeger een grappig klein platendraaiertje, waar best veel geluid uit kwam. En Culture Club was toen een van mijn favorieten. Gezien het koosnaampje: opgeschilderde lawaaipapegaai, viel deze ook niet echt in de smaak bij de rest van het gezin. Wat dat betreft hadden mijn ouders geluk dat ik van, in vergelijking met mijn zoon, best beschaafde muziek hield. De decibellen schoten af en toe door, maar de boxen droegen niet zo’n harde bas. En we woonden buitenaf, dat scheelde ook.

Hardcore heet de trend van mijn zoon. Happy Hardcore. Blij word ik er niet van. Begrijpen doe ik het ook niet helemaal, maar hij vind het helemaal geweldig. De stereotoren staat te ronken en te bonken in zijn kamer. Het arme apparaat weet niet wat hem overkomt, sinds er enkele ruige muziekstukken zijn gedownload. Ik had zoonlief nog enkele mellow-suggesties gedaan, uit de tijd dat ik actief was op de dansvloer. “Dat is behoorlijk uit, mam. Eigenlijk is dat gewoon oud.” Tja, daar kun je het dan meedoen.

Gelukkig kan ik mijn hart ophalen bij Radio 2 met de Top2000. En moet daarbij gelijk denken aan wat mijn vader vroeger zei: “Wacht maar als jij onze leeftijd krijgt, dan leer je goede muziek wel te waarderen.” Hij heeft gelijk gekregen, want de muziek waar ik graag naar luister zijn de hits uit de jaren zeventig, tachtig en een beetje negentig. Mijn vader vertelde onlangs dat die lawaaipapegaai hem eigenlijk ook wel bekoorde. Er is dus nog hoop voor de muzieksmaak van zoonlief en mij. Boem, boem, boem.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.