spijkerschrift duurzaam suikergoed

“Kinders, staakt uw wild geraas!” brul ik door de kamer. Sokken, schoenen en schooltassen vliegen als pepernoten door de lucht. Zelfs de hond is dol en uitgelaten. Sinds die beste man is aan komen aanvaren, valt er met mijn kinderen geen land meer te bezeilen. Het gekke is dat geen van drieën nog in het nationale volkstheater gelooft. De jongste heb ik vorig jaar uit de droom geholpen, nadat nachtmerries de overhand kregen. En de andere twee zijn vanzelf gestopt met geloven. Misschien had dat iets te maken met jutezakken in de overloopkast, naast de rollen inpakpapier met zwarte pietjes. Ik geloof dat daar ook nog oude verlanglijstjes bij lagen. Dat weet ik niet meer.

Hoe het ook zij, sinds het Sinterklaasjournaal is het gedaan met onze innerlijke rust. En met de dagelijkse dosis aan reclamefolders en tv-commercials wordt de onrust in huis alleen maar groter. Nu moet ik wel stiekem bekennen dat ik het sintnieuws op de voet volg. Ik vind het eigenlijk ontzettend leuk. Normaal gesproken kijken we geen televisie bij het ontbijt. Maar van de week gebeurde wel tweemaal dat de tv per ongeluk aanfloepte. En ook nog eens op Nederland 3. Toevallig hé? Op donderdagmorgen hebben we het zelfs gezellig in bed liggen kijken.

Verder zijn we niet zo fanatiek. Gourmetten en lootjes trekken, that’s it. De laatste optie staat nog open. Daar is nog niet iedereen voor te porren. Misschien kan ik die wel over de streep trekken met witte chocoladeletter. Mijn middelste opperde, na het zien van de reclame, dat een elektrische tandenborstel wel leuk op haar lijstje zou staan. Ik zei haar dat, gezien het te besteden geldbedrag, we alleen kiezen voor duurzame cadeautjes. Als in een handmatige tandenborstel. En ik geloof dat de hare inmiddels wel aan vervanging toe is. Sint Maarten is net vertrokken, Sinterklaas blijft nog even en straks komt Santa Claus.

De Nintendo 3DS is ook van het lijstje gehaald, samen met de wens van kleine zus haar Barbiehuis met auto en dubbele parkeergarage. Totdat de middelste zegt dat het spelletje Woordzoeker, van de tv, haar ook heel leuk lijkt. Hm, niet gek. Het is duurzaam, leerzaam en goed voor de saamhorigheid. Dank u, Sinterklaasje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.