Home / archiefcentraal / sjack maakt de grootste bijenkorf

sjack maakt de grootste bijenkorf

Sjack Postma uit Witharen heeft een bijzondere bezigheid. Hij doet aan spiraalvlechten, een vorm van vlechten welke gebruikt wordt bij het maken van bijenkorven. Momenteel is hij bezig met het vlechten van twee bijenkorven voor de Floriade in Venlo. De Floriade begint op 5 april 2012 en duurt tot en met 7 oktober. “De bijenkorven zijn, denk ik, de grootste van de wereld. Ik heb ze dan ook aangemeld bij het guinness book of records. De bijenkorven worden gevlochten met roggestro zoals dat enkele honderden jaren geleden werd gedaan. De korf is 98 cm hoog en heeft een diameter van 94 cm,” vertelt Sjack. Meer informatie is te vinden op www.ambachtendemo.nl.

Lees ook

Hoogste opbrengst kinderpostzegels voor De Triangel in Witharen

WITHAREN – Nout, Selwin en Sven van basisschool de Triangel in Witharen hebben gemiddeld de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.