schetsontwerpen waterpark en vechtvliet

Kleinschalige recreatie is daarbij het uitgangspunt voor deze gebieden. Binnen het projectgebied is ook de nieuwe locatie van het activiteitenterrein gereserveerd. In het gemeentehuis van Dalfsen zijn de schetsontwerpen van 18 november tot 30 november in te zien. Op maandag 28 november is vanaf 17.00 uur een inloop voor belangstellenden. Er zijn dan ook deskundigen aanwezig die de plannen kunnen toelichten. Alle informatie over de projecten is te vinden op de website: www.dalfsen.nl/waterpark. Ook hier kan een reactie op de schetsen gegeven worden.

Symfonie aan de Vecht

De projecten zijn onderdeel van het programma Symfonie aan de Vecht waarover de raad in 2010 een besluit genomen heeft. Door een bijdrage van de provincie Overijssel is de realisatie van de plannen haalbaar geworden. Door deze aanpak worden doelstellingen van provincie, waterschap en gemeente gecombineerd gerealiseerd. In het winterbed van de Vecht zijn de waterveiligheid en de waterkwaliteit de leidende beleidskaders. Voor het gebied Vechtvliet ligt de nadruk op extensief recreatief gebruik.

Waterpark

De opgave is een Waterpark Dalfsen (landschapspark) te realiseren; een landschappelijk park met water als centraal thema en een educatief en recreatief karakter. Uitgangspunten voor de inrichting van het park zijn onder andere het beleidskader van het programma Ruimte voor de Vecht en de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW). Voor de rivier de Vecht wordt extra waterberging gerealiseerd en komen natuurvriendelijke inrichtingsmaatregelen ter bevordering van de waterkwaliteit. Daarnaast wordt een deel van het terrein geschikt gemaakt voor activiteiten.

Vechtvliet

Voor het gebied Vechtvliet is de opgave om het gebied meer toegankelijk te maken voor de inwoners van Dalfsen. De nadruk ligt hierbij op het kleinschalig gebruik en recreatie met het behoud van de huidige landschappelijke waarde.

Reageren

De gemeente Dalfsen nodigt belangstellenden uit om de schetsontwerpen te bekijken in de hal van het gemeentehuis in Dalfsen. Dit kan vanaf vrijdag 18 november. De gemeente is benieuwd naar de reacties. Dit kan ook via www.dalfsen.nl/waterpark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.