Home / archiefcentraal / samenwerking pvda en groenlinks in ommen

samenwerking pvda en groenlinks in ommen

De PvdA en GroenLinks onderhouden ook nu al goede contacten en werken zo nu en dan samen op het terrein van onder meer welzijn, sociale zaken en milieubescherming. Visie en doelstellingen gaan op veel gebieden gelijk op. “In de gemeentepolitiek landen steeds meer Haagse bezuinigingen die de zwakkeren in de samenleving veelal raken. Lokaal worden we dan geacht om de pijn voor de kwetsbare groepen te beperken”, aldus GroenLinks-voorzitter Ad van den Assem. PvdA-voorzitter Albert van Nuil vult aan: “In Ommen is een grotere progressieve beweging nodig die tegenwicht kan bieden aan dit beleid en de samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA is daar een goed recept voor”. Ommens PvdA fractievoorzitter Gerrit de Jonge geeft aan “heel positief te kijken naar de samenwerking, want het sociale beleid waar de PvdA Ommen op inzet kan wel wat ondersteuning gebruiken.”

De samenwerking wordt de komende maanden verder vorm gegeven. Daarbij wordt wel ingezet op behoud van de eigen identiteit van beide partijen. Een mogelijke uitkomst kan echter wel zijn dat de PvdA en GroenLinks in 2014 met een gezamenlijke lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ommen deelnemen. In Ommen is de PvdA nu met één zetel in de gemeenteraad aanwezig; GroenLinks heeft geen zetel in de raad van Ommen. Door samen te werken zullen naar verwachting meer progressieve krachten worden gemobiliseerd en is een potentieel van 3 of 4 raadszetels mogelijk. Dit biedt veel meer kansen om het progressieve geluid in Ommen te laten doorklinken.

Ten overvloede wordt opgemerkt dat dit bericht alleen voor de gemeente Ommen geldt en dat dit geen invloed heeft op de PvdA en GroenLinks in de gemeente Hardenberg.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.