Home / archiefcentraal / rennen tussen de schapen

rennen tussen de schapen

Een aantal pittige klimmetjes maakt het voor de lopers extra uitdagend. Ook voor de Kidsruns over 1 kilometer stond de jeugd te trappelen om van start te gaan.

Voor het zover was, werd door Ko Scheele, wethouder van de gemeente Ommen, de samenwerking bekrachtigd met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel en de Stichting Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Doel van deze samenwerking is om kinderen enthousiast te maken voor de loopsport door deel te nemen aan atletiekevenementen, zoals de ‘IK Lekker fit!?’ Kidsrun.

De Kidsrun is voortgekomen uit het project ‘IK Lekker fit!?’, wat ook op een groot aantal scholen in de gemeente Ommen wordt uitgevoerd. Dit project stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij leerlingen om daarmee bewegingsarmoede en een ongezonde leefstijl tegen te gaan. Sportservice Overijssel tekent voor de organisatie van allerlei beweegactiviteiten, waarbij de organisator van de loop een rol speelt in de uitvoering.

Na het officiële deel mocht wethouder Scheele de kinderen weg ‘schieten’. Met de rustig grazende schapen op de achtergrond, liet eerste jongste categorie tot en met 9 jaar zien wat ze in huis hadden. Met een flinke voorsprong kwam Ruben Koppelman uit Hoge Hexel als eerste over de streep. In de categorie van 10 tot en met 12 jaar zat het het heel wat dichter bij elkaar en trok Wilbert Dennekamp uit Rijssen aan het langste eind.

Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen. Een extra stimulans is dat de beste lopers van elke categorie op 27 mei 2012 mee mogen doen aan de finale van de ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ tijdens de Fanny Blankers-Koen Games. Er vielen geen Ommenaren in de prijzen op de Lemelerberg; die moeten dus nog even flink trainen. Naast de genoemde winnaars kregen ook Suzanne Hiltjesdam en Niels Dennekamp (beide uit Rijssen), Elrik Schra uit Rouveen en Marinde van Dis uit Odoornerveen een startbewijs voor de FBK Games.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.