protest unicef lemelerveld tegen kinderarbeid

Het gaat dan niet om wat lichter werk, “nee zwaar en gevaarlijk werk in steengroeven, goudmijnen, plantages, huishouding of in fabrieken. Schadelijk voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid”, aldus Unicef, die dit onacceptabel en vindt en daarom vanaf het najaar van 2011 actie voert onder het motto ‘Kinderarbeid. Dat pikken we niet!’

Tijdens de protestactie konden kinderen even ervaren wat het is om stenen te bikken en bakken vol steen te dragen. Met daarbij het verhaal dat kinderen dit zeven dagen in de week, tot wel negen uur per dag moeten doen voor weinig of zelfs geen geld om ouders schulden te laten afbetalen. ”We konden de kinderen niet laten afdalen in een goudmijn aan touwen, wat wel de praktijk is in Burkina Faso”, vertelt Klazien Broeks van Unicef Lemelerveld. “Een aantal kinderen uit Lemelerveld heeft hiermee letterlijk een steentje bijgedragen aan het onder de aandacht brengen van het onrecht dat leeftijdgenootjes wordt aangedaan. “

Vrijwilligers van Unicef Lemelerveld verkopen kaarten en of cadeaus waarvan de opbrengst gebruikt wordt om kinderen uit het arbeidsproces en in de schoolbanken te krijgen. Unicef staat bij de Coop supermarkt op de volgende dagen:

Maandag 21 november en zaterdag 26 november

Vrijdagmiddag / avond 9 december en zaterdag 10 december

In Lemele staan de vrijwilligers donderdagmiddag 8 december op het plein bij zaal Dijk, bij de groentekraam van Antonissen en de viskraam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.