premiereconcert oratorium nieuw jeruzalem

Ter ere van het 10-jarig jubileum van Good News uit Ommen en het 50-jarig jubileum van Cantus ex Corde uit Hoogeveen, geven beide koren een premièreconcert van het nieuwe oratorium van Johan Bredewout ‘Het Nieuw Jeruzalem’. Het is het vijfde oratorium van zijn hand en van tekstschrijver Hans de Ruiter. Het concert vindt plaats op zaterdag 26 november in de Kandelaarkerk in Heemse Weidebuurt 9 in Hardenberg, aanvang 20.00 uur.

Dit oratorium volgt in grote lijnen het visioen van de apostel Johannes op Patmos, uit De Openbaring van Johannes. De teksten wisselen af met relevante gedeelten uit het Oude Testament en uit de Evangeliën. Er zijn, naast alle nieuw gecomponeerde muziek, ook enkele herkenningspunten te vinden, in de vorm van bekende gezangen en bovendien in de melodie van het bekende ‘Yeroeshalam shel Zahav’.

Beide koren staan onder leiding van dirigent Bertil Niezink. De koren worden begeleid door enkele musici die hun sporen in de muziek al ruimschoots verdiend hebben: Henk van de Maten – piano, Ronald IJmker – orgel, Marielle Nieuwenhuis – fluit, Richard Jansen – slagwerk, Imperial Brass Kwintet – koper.

Voorverkoop entreekaarten via www.nmusic.nl , Voordeelhal Ommen, Bermerstraat 15a Ommen, Schutte Installatietechniek, Koningsspil 45 Hardenberg en bij Boekhandel Schutte, Mulderij 13 Hardenberg.