Home / archiefcentraal / opening expositie zaalberg in ommen

opening expositie zaalberg in ommen

Als goede bekenden van hem hebben zij in het verleden werk van hem gekregen en/of gekocht, en dit werk hebben zij ter beschikking gesteld voor deze expositie, waarbij het werk dat hij in Ommen gemaakt heeft centraal staat. Niet alleen het werk van Zaalberg, die internationale bekendheid kreeg met zijn potten en schalen is te zien in de Andersen zaal van het Tinnen Figuren museum. Behalve het interview, beschikbaar gesteld door de stichting Roona-Spijker uit Balkbrug, zijn er nog een aantal persoonlijke documenten, krantenartikelen e.d. die een inzicht geven in de persoon van Meindert Zaalberg.

Om de lijn door te trekken naar het heden is een klein deel van de expositie gewijd aan een aantal hedendaagse keramisten uit de gemeente Ommen, met aan de muur stillevens van hedendaagse schilders.

De expositie is vanaf heden tot en met 4 maart 2012 te bezichtigen tijdens de openingtijden van het Tinnen Figuren Museum op zaterdag van 11.00 -17.00 uur. Op zondag van 13.00 −17.00 uur en ook in de kersvakantie en voorjaarsvakantie op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 −17.00 uur. www.tinnenfigurenmuseum.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.