ommer viswinkel specialiseert in hollandse vis

Door Erna Ekkelkamp

Toen Mürvet Duran hoorde dat de viswinkel in Ommen zou worden opgedoekt, bedacht ze dat het leuk zou zijn om die zaak als familie over te nemen. Niet dat ze veel van vis afwisten, maar sinds zoon Alician een jaar geleden uitbater werd van The Big Bull, leerde ze het nodige over het zelfstandig ondernemerschap en dat beviel haar wel. “Het leek me heel leuk om dit samen op te zetten. Zelf werk ik fulltime bij een bedrijf in Raalte, dat blijf ik voorlopig nog doen, maar ik ben van plan om op de zaterdagen in onze eigen winkel te gaan werken.” Alician moet nog een beetje aan het idee wennen. “Ik ben echt een horecaman en dat is wel heel iets anders dan het visvak. Maar het lijkt me wel een echte uitdaging om nog een zaak erbij te runnen. Vooral omdat het hierbij gaat om een echt familiebedrijf. Het is leuk om dit samen met elkaar te doen”, vindt hij. “Zelfs mijn oma helpt mee.”

Voorlopig zwaait echter een Winschoter visboer de scepter in de winkel. “Wij hebben hem aangenomen om ons het vak te leren”, zegt Mürvet. “Hij heeft jarenlange ervaring en kan ons alles leren over allerlei soorten vis. Ik vind het belangrijk om dat echt goed onder de knie krijgen en er alles erover te weten.”

De familie Duran gaat voor kwaliteit en haalt alle vis regelrecht van de veiling in Spakenburg. “We kiezen voor echt goede en lekkere vis. Het kan best zijn dat die dan wat duurder is dan in de supermarkt, maar de smaak is daar dan ook naar”, zegt Mürvet. “Zo gaan we bijvoorbeeld bij paling voor Ierse Lei, in plaats van voor kweekpaling.” Anders dan hun voorgangers, verkoopt de familie geen kant en klare maaltijden of soep. “We houden het alleen bij vis, maar serveren in de winkel en op het terras wel plate-service, uiteraard met alleen visgerechten.”

Na een fikse verbouwing waarbij de winkel een totale make-over kreeg, inclusief nieuwe vitrines, keuken en meubilair, werd de zaak vrijdagmiddag officieel geopend door oma Miryam. “We kregen die middag direct al veel enthousiaste reacties”, zegt Talip. “Ook van collega-ondernemers. Tijdens de verbouwing kwamen ze regelmatig even binnenlopen om te vragen of ze ons ergens mee konden helpen. Daardoor voelen we ons echt welkom.” Ommer Viswinkel, Bermerstraat 22, Ommen. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.