nieuwe passantenhaven dalfsen

Door Erna Ekkelkamp

Onder het gezang van Shantykoor de Stuwzangers, knipten wethouder Klaas Agricola en gedeputeerde Bert Boerman vrijdagmiddag vanaf de voorplecht van een jacht het lintje door. Agricola is trots op de nieuwe uitstraling. “De haven heeft een uitstraling en kwaliteit gekregen die past bij het toekomstige Waterfront dat op de plek naast het voormalige gemeentehuis en Eshuislocatie gaat verrijzen”, zegt hij. “Ik hoop dat we met deze haven een heleboel nieuwe waterrecreanten zullen trekken.” Toch zal de watersport pas goed op gang komen, wanneer de Vecht ook na Ommen bevaarbaar zal zijn en daardoor deel uit gaat maken van diverse vaarroutes. “Tussen Zwolle en Ommen is de vaargeul anderhalve meter diep. Hier kunnen dus aardige schepen komen. Vanaf Ommen is hij een ongeveer een halve meter diep. In Ommen pleiten ze ervoor om het stuk tussen Ommen en Hardenberg ook uit te diepen. Hiervoor moeten de besluiten in het programma Ruimte voor de Vecht weer heroverwogen worden, maar wij ondersteunen dat zeker.”

Ook gedeputeerde Boerman ziet een bevaarbare Vecht wel zitten, maar wil juist niet inzetten op het uitdiepen van de vaargeul na Ommen. “Meer van hetzelfde hoeft niet altijd een verbetering te zijn. Wat betreft de watersport hebben we te maken met twee delen van de rivier. Het traject tussen Zwolle en Ommen dat bevaarbaar is en zal blijven voor de recreatievaart en het deel tussen Ommen en de Duitse grens dat nu nog niet bevaarbaar is, maar dat wel gaat worden. Maar dat geldt niet voor de grotere kajuitboten. Bovenstrooms willen we een bevaarbaarheid ontwikkelen die aansluit bij gezinnen en echtparen die een klein bootje huren om de halfnatuurlijke rivier te ervaren op een manier die aansluit bij de rust en natuur op dit traject”, stelt hij. “Ik hoop dan ook dat de vernieuwde passantenhaven hier in Dalfsen een gastvrij ontvangst- en vertrekpunt zal betekenen voor onze varende bezoekers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.