Home / archiefcentraal / nieuw leven buldersleiding nieuwleusen

nieuw leven buldersleiding nieuwleusen

De studenten werken hard aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van het gebied voor dieren, planten en bezoekers. Zo worden houtrillen aangelegd, paden onderhouden en wordt het informatiehuisje opgeknapt. In het project werken de studenten nauw samen met Waterschap Groot Salland.

Opdrachtgever en beheerder Waterschap Groot Salland wil graag dat wandelaars en gezinnen meer gebruik maken van de waterspeel- en infospeelplaats. Om het gebied aantrekkelijker te maken heeft zij de hulp ingeroepen van de Sportvisacademie Zwolle. Met deze samenwerking en de uitdagende opdracht doen studenten ervaring op met werkzaamheden die ook in toekomstige beroep kunnen voorkomen. Waterschap Groot Salland krijgt diensten en ideeën aangereikt van jonge aankomende professionals.

Verschillende ideeën

De studenten van de Sportvisacademie hebben in groepen verschillende kleine projecten bedacht om de aantrekkelijkheid van dit gebied te verhogen voor planten en dieren, maar ook voor mensen. Zo is het idee ontstaan om onder andere houtrillen te maken, waar vogels en andere kleine dieren zich in kunnen verschuilen en kunnen nestelen. Ook het onderhouden van de paden, het opknappen en verbeteren van het informatiehuisje en het aanleggen van een broeihoop voor amfibieën en reptielen zijn uitvoerbare plannen. De studenten zullen komend voorjaar daarnaast diverse basisschoolkinderen uit de omgeving uitnodigen voor een rondleiding in het gebied.

Inmiddels zijn de studenten begonnen met het uitwerken en voorbereiden van de verschillende projecten die zij gaan uitvoeren. Ook staat het maaien van de paden op de planning, zodat deze weer goed bewandelbaar zijn. Verder is er een begin gemaakt met het ophogen en vrijmaken van de stapstenen, zodat deze met hoog water niet onder water staan. Eind van dit schooljaar zal het project ‘Nieuw leven’ feestelijk worden opgeleverd aan de diverse participanten.

Buldersleiding

Waterspeel- en infoplaats Buldersleiding is een waterberging van de watergang de Buldersleiding. Bij hoogwater kan het water van de Buldersleiding hier in stromen zodat de sloot niet overstroomt, een zogenoemde retentiebekken. In de waterberging is een wandelpad aangelegd met stapstenen. Ook is er een poel gegraven met een waterpomp en is er een informatiehuisje geplaatst.

In de waterspeel- en infoplaats kunnen bezoekers kennismaken met het hoe en waarom van waterbergingen. Het leuke aan waterbergingen is niet alleen het opvangen van een teveel aan water, maar ook het mooie effect op de natuur. Er bloeien veel planten, en dieren als de kikker, lepelaar, reiger en diverse kleine dieren weten de berging ook te vinden.

Sportvisacademie Zwolle

Sportvisacademie Zwolle is onderdeel van de Sportvisacademie Nederland. Dit is een samenwerkingsverband met de sportvisacademie in Alkmaar (Clusius College) en in Gorinchem (Wellant College). Samen zorgen deze scholen ervoor dat er vakmensen worden opgeleid. In de sportvisopleiding van Nederland werken enthousiaste docenten, die professioneel werkzaam zijn in de sportvisserij. Op dit moment volgen 65 studenten een mbo-opleiding aan de Sportvisacademie Zwolle.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.