Home / archiefcentraal / martin zonnenberg en marjolein de wit

martin zonnenberg en marjolein de wit

Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

De volgende werken worden gespeeld: Rolling penny van Ludwig von Beethoven, Largo (Winter uit Vier Jaargetijden) van Vivaldi, Zauberflöte-medley van Mozart, uit ‘Cum Laude’ van Zonnenberg: Psalm 116, psalm 87 en psalm 99, Gabriels Oboe van Morricone, Le Basque van Marais, Israël-medley en een Ierland-medley: traditioneel bewerkt door Martin en Marjolein. Ook zijn er enkele orgelsolo’s te beluisteren, zoals Marche Triomphale van Nieland, Toccata over psalm 71:11 van Mulder, Scherzetto van Tambling, etcetera.

Martin Zonnenberg (1958) had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Hij behaalde de diploma’s Koordirektie (Den Haag) en Schoolmuziek (Lennards Instituut, Den Bosch). Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Nieuw Hervormde kerk te Sliedrecht. Hij is dirigent van het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor “Ichtus” en het 350 leden tellende Christelijk Gemengde Drechtstedenkoor “Praise Him” (Dordrecht). Verder is hij samensteller en arrangeur van het bekende programma “Nederland Zingt” (EO). Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Canada en Israël. Als componist is hij bekend door z’n instrumentale arrangementen en talloze komposities voor koor, orgel, orkest. In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Zijn activiteiten zijn te volgen op het internet: www.martinzonnenberg.nl

Marjolein de Wit groeide op in Krimpen aan de Lek. Op tienjarige leeftijd kreeg zij haar eerste dwarsfluitlessen en wel van de bekende fluitist Raymond Delnoye. Bij hem studeerde ze cum laude af aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (docerend en uitvoerend musicus). Naast een eigen lespraktijk is Marjolein een veel gevraagd soliste bij Televisie-, Radio- en Cd-opnamen. Zij heeft een aantal solo-CD’s op haar naam staan, zoals “Cum Laude” en “Het mooiste van Marjolein de Wit”. Ook werkt zij mee aan koorconcerten en vormt zij samen met Martin Zonnenberg een vast duo dat zeer regelmatig (klassiekgetinte) concerten op hoog niveau verzorgt, zowel in binnen- als buitenland. In oktober 2005 heeft zij haar 5e toernee naar Canada gemaakt.

Het is gewenst vooraf te reserveren op nummer 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt 12 euro inclusief koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.