marienberg verliest van uiterst effectief svv56

Door Alfred Dorgelo

Daar viel afgelopen zaterdag niets tegen in te brengen. Het vele tijdrekken en spelbederf leverde onze gasten in de slotfase nog twee domme gele kaarten op maar werkelijk niemand die daar in Sibculo ene minuut van wakker ligt. Ze wisten met uiterst effectief voetbal Mariënberg te kakken te zetten met een gluiperige 1-0 overwinning. Voorlopig blijven ze vriend en vijand in de 3e klasse verbazen als nieuwkomer waar ook Mariënberg de tanden op stuk beet.

Mariënberg was geen schim meer van de ploeg die een week eerder Gramsbergen oprolde met goed en verzorgd voetbal. Neuh, de meeste spelers kwamen niet eens aan een voldoende. Gezien de kansenverhoudingen hadden de punten op het Westerpark moeten blijven maar alleen ballen die over de doellijn gaan en/of tegen het net worden geschoten telt de scheidsrechter.

Heel Mariënberg beklaagde zich meerdere malen bij leidsman Braamhaar die misschien enkele keren de bal vaker op de elfmeter stip had moeten leggen in plaats van 1x, maar daar willen wij ons absoluut niet achter verschuilen. Verliezers zoeken altijd naar excuses namelijk. Want Mariënberg mag de hand geheel in eigen boezem steken, het tempo was veel te laag.

Er werd wel getikt maar zonder een gedachte achter het spelletje, het doel werd wel opgezocht maar eigenlijk zonder doel voor ogen. In de 85e minuut had Arjan Bolks nog een puntje in veilige haven kunnen schieten maar Casper Ketting bokste de strafschop uit de rechterhoek. Een anti-climax voor de heren Bolks die graag de familie in het vijf kilometer naburige dorp pijn had willen doen maar voorlopig nog vaak aan deze nederlaag zal worden herinnerd. Tot vervelends toe. Mariënberg was een tandenloze tijger die nooit echt gromde.

Dennie Wind werd de matchwinner voor SVV’56, hij scoorde in de 44e minuut de 0-1. Verder wil toneelvereniging Vorie-Vana graag met enkele SVV’ers in contact geraken, er schuilt in sommigen van hen fantastische acteurs die blijkbaar niet rondlopen in Mariënberg en omstreken. Dit is natuurlijk een geintje…SVV’56 doet dit seizoen er alles aan om zich te handhaven in de 3e klasse en gaat tot het gaatje die altijd nog wordt aangegeven door de scheidsrechter en de omstandigheden. Wat dat betreft heeft Mainbarg zich overduidelijk de kaas van het brood laten eten door een SVV dat wel voetbalde naar haar kunnen.

En dat deed de thuisploeg niet en daarom feliciteren wij SVV’56 met de overwinning. Het gaat uiteindelijk nog altijd wie de meeste goals scoort die wint uiteindelijk, duzz!

Opstelling: Jelle Brinks (46. Albert Peters), Ruud Buitenhuis, Micheal Zweers, Arjan Peters, Erik Huibers, Arjan Bolks, Marcel Bolks (57. Han Bouwhuis), Niek Noeverman, Kris Noeverman (68. William de Bruin), Rolf Hofsink, Theo de Lange.

Man v/d Wedstrijd: De hond van Jan Flim!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.