marienberg haalt verdiende punten op

Door Alfred Dorgelo

Op het gelijknamige sportpark was Hardenberg’85 onze gastheer. Volgens de buren uut Banthum staan ‘De Blauwen’ gezien het veldspel, wedstrijdinstelling en het tactische spelletje veel te laag op de ranglijst. Na negentig minuten ballen mag je die conclusie inderdaad trekken. Trainer Erik Eshuis valt niet te benijden maar de punten kunnen niet uitblijven als men daar bij de 26-jarige club zo door blijven voetballen.

Want Mariënberg won dan wel verdiend met 0-2, het was tot laat in de slotfase billenknijpen. Was onze keeper Jelle Brinks nou zo goed of stond het vizier van de spitsen van de thuisploeg slecht afgesteld? Ik ga voor het eerste, want Brinks sleepte met enkele knappe reddingen zijn ploeg door een heet Hardenbergs kwartiertje heen.

Pas na een half uur viel er wat te noteren in het programmaboekje van Hardenberg’85, daarvoor was het vooral koudkleumen. De volgende minuut was het dan ook meteen prijsschieten. Theo de Lange verlengde een lange uittrap van Brinks knap met een simpele voetbeweging en stelde Rolf Hofsink in staat op te stomen naar Peek die vervolgens kansloos was op de lage schuiver van Hofsink, 0-1. Veel tijd had Hardenberg’85 niet om van de achterstand te bekomen. Nu was het Rolf Hofsink die Theo de Lange wegstuurde en oog in oog met Peek faalde ook voormalige Palle-bewoner en tegenwoordig Hardenberger de Lange niet, 0-2.

In de 33e minuut kreeg Theo de Lange bijna een kus van de juffrouw maar zijn bijzonder fraaie stiffie ging voor Mariënberg begrippen net langs de verkeerde kant van de staander. Er stond afgelopen zaterdag weer een ploeg op het veld, die wel even op gang moest komen. Maar toen éénmaal de diesel de motor liet lopen kwamen de vertrouwde paardenkrachten terug. Voetballend was het niet altijd even groots maar de inzet en passie was hartverwarmend. Gelukkig wel want aan de zijlijn was het niet echt warm, de zomerschoenen kunnen de kast in en de SnowBoats mogen dezelfde weg retour.

Na de pauze schoot Rolf Hofsink op de paal na een goede aanval. Even later had Ignas Peek een keurig antwoord op een doelrijke kans van Hofsink. Het duel kabbelde naar een positief einde voor de gasten. Scheidsrechter Keijl uit Heerde floot een meer dan uitstekende wedstrijd. Hardenberg’85 trok nog 1x ten strijdde, het leverde zowat doelpunten op. Maar Jelle Brinks behoedde Mariënberg voor een anti-climax en was heer en meester in zijn eigen zestien.

De lichten gingen aan op het hoofdveld maar na 94, vooral koude, minuten konden de handen in de lucht bij de Mainbargers en nestelen wij ons voorlopig (weer) op de 4e stek. Hardenberg’85 stond wederom met lege handen maar Sinterklaas is inmiddels in het land dus wij gaan er van uit dat er gauw wat punten in jullie voetbalschoenen vallen. Dan smaakt zo’n PretKegel van Cees ook weer een stuk fijner na afloop.

Opstelling: Jelle Brinks, Micheal Zweers, Erik Huibers, Arjan Peters, Han Bouwhuis, Jaap Hofman

(84. Marcel Bolks), Arjan Bolks, Niek Noeverman (89. Richard Buitenhuis), Ruud Buitenhuis, Theo de Lange, Rolf Hofsink. Man v/d Wedstrijd: Jelle Brinks.

Meer foto's