Home / archiefcentraal / lisa pierik uit dalfsen scoort voor milieu

lisa pierik uit dalfsen scoort voor milieu

van Stichting Batterijen (Stibat). Met haar deelname bewijst de inwoonster van Dalfsen zichzelf en het milieu een uitstekende dienst.

“Wat een leuke actie en het motiveert om lege batterijen in te leveren”, aldus de enthousiaste winnares die op de actie attent was gemaakt door internet en de lege batterijen had ingeleverd bij de Action. “Sinds enkele jaren verzamel ik lege batterijen. Per jaar zijn dat er ongeveer vijftig, die ik halfjaarlijks inlever. Ik doe mee met deze inleveractie vanwege het milieu.”

Door lege batterijen in te leveren, maakt iedereen het gehele jaar door kans op het winnen van een van de honderden prijzen. Hoe? Door naam, adres en telefoonnummer op een briefje te schrijven en dat samen met tien lege batterijen in een zakje te stoppen. Dit zakje kan in de inzamelton bij één van de ruim 17.000 deelnemende supermarkten en andere winkels worden gedeponeerd. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar.

Elke maand is er een trekking uit de door Stibat opgehaalde zakjes met batterijen. Het maandelijkse prijzenpakket bestaat uit een reischeque van 2.000 euro en vijftig VVV irischeques van 50 euro. Via radiocommercials, flyers en e-mail nieuwsbrieven vestigt de stichting regelmatig de aandacht op deze actie. De informatie is ook te vinden op de website van Stibat ( www.legebatterijen.nl ), waarop elke maand de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

Met dit initiatief wil Stibat, die zorgt voor inzameling en milieuvriendelijke recycling van batterijen, Nederlanders er extra toe aanzetten hun lege batterijen apart in te leveren. In 2008 verdwenen alleen al zo’n 16 miljoen afgedankte batterijen bij het huishoudelijk afval. Gelukkig gooien Nederlanders steeds minder batterijen bij hun huisvuil. In 2002 gingen er nog 30 miljoen in rook op bij de afvalverbrandingsinstallaties.

Mede dankzij de campagne van de stichting weten steeds meer mensen dat lege batterijen niet in het huisvuil thuishoren. Hoewel de meeste Nederlanders de beste bedoelingen hebben om hun lege batterijen in te leveren, komt dat er vaak toch niet van. Uit onderzoek dat Stibat heeft laten uitvoeren, blijkt dat in elk huishouden gemiddeld negentien lege batterijen rondzwerven. Voor heel Nederland komt dat neer op zo’n 137 miljoen lege batterijen!

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.