Home / archiefcentraal / kunsten op straat in de prijzen

kunsten op straat in de prijzen

Al gedurende een zestal jaren organiseert de groep in Dalfsen jaarlijks een festival van allure, met een gevarieerd aanbod van (inter-)nationale artiesten die optreden op pleintjes en karakteristieke trefpunten van mensen in het centrum van Dalfsen. Ook aan lokale artiesten en bands wordt een uitstekend platform geboden in een passende entourage van het ‘eigen’ dorp Dalfsen. Tot voor kort getrokken door Anneke Kleinjan, die structuur gaf aan de Dalfser opzet van het festival, bestaat de organiserende kerngroep thans uit vijf personen: Wilma Nijboer, Lydia Brouwers, Gerdienke IJzerman, Sien Brand en Marianne de Weerd. Zij ontvingen uit handen van de voorzitter een oorkonde en een bescheiden geldbedrag.

De Vrienden van Dalfsen-prijs wordt al sinds 1979 jaarlijks uitgereikt aan een persoon, vereniging, bedrijf of instantie die het cultuurgoed van Dalfsen tracht te beschermen of te bevorderen. Onder cultuurgoed wordt onder ander verstaan de kunstvormen zoals muziek, zang, toneel, theater. In het verleden is de prijs bijvoorbeeld uitgereikt aan de heer A. Goutbeek, Stichting Westermolen, Bel Canto, Natuurboerderij Lindenhoeve, Green Bikes en anderen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.