krabbe en elfers vertellen over dalfser dijkdoorbraak

Op dertig plekken in het Vechtdal zijn vanaf komend voorjaar verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpunten. Het enige dat hiervoor nodig is, is een paar keer trappen op een pedaal en een druk op de knop. Vervolgens kan er geluisterd worden naar een aan de omgeving gerelateerd verhaal, vertelt door misschien wel Jeroen Krabbé, gedeputeerde van de provincie Overijssel de heer Boerman of door Ilona Lagas, wethouder van Ommen. Bij JK- studios.com in Dalfsen werken zij, samen met een tiental andere verhalenvertellers, op dit moment aan het inspreken van de verhalen.

Zestig verhalen in de buitenlucht

De wilde deerne van Kranenburg. Het ontstaan van de Lemelerberg, de Witte Wieven in Dalfsen of de smokkelaars in Vilsterborg. Op de oproep om verhalen voor de verhalenpunten aan te leveren is massaal gehoor gegeven. Uit alle inzendingen zijn vervolgens 30 locaties in de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg gekozen. Op elke locatie is straks een verhaal voor volwassenen en een verhaal voor kinderen te beluisteren. De locaties bevinden zich allemaal langs het fietsroutenetwerk.

De verhalenvertellers

Nu de locaties en de verhalen bekend zijn, wordt er hard gewerkt aan het inspreken van de verhalen. Hiervoor heeft de organisatie een aantal enthousiaste verhalenvertellers bereid gevonden. Onder hen enkele professionele vertellers uit de regio, maar ook een aantal prominenten waaronder bijvoorbeeld de heer Elfers (oud burgemeester van Dalfsen), mevrouw Laarman (oud wethouder van Dalfsen), de heer Bosman (bestuurslid Waterschap Velt en Vecht) en eerder genoemde mevrouw Lagas, de heer Krabbé en de heer Boerman.

Professionele geluidsstudio

Het inspreken van de verhalen vindt deze week plaats bij JK-Studios.com in Dalfsen. JK-studios.com ligt in het Vechtdal, heeft een grote studioruimte en professionele apparatuur. In de enthousiaste eigenaar van de studio Jan Kisjes heeft de organisatie een goede partner gevonden. JK- Studios.com heeft eerder al samengewerkt met nationale – en internationale artiesten en aan diverse projecten.

Organisatie project Verhalenpunten

Het project Verhalenpunten is een initiatief van de Toeristische Stimuleringsgroep in Dalfsen. Het project wordt uitgevoerd door de gemeente Dalfsen, Regionaal Team Recreatie en Toerisme, Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme en Vechtdal Marketing. De uitvoering van het project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Overijssel, Ruimte voor de Vecht, gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg en de Waterschappen Velt en Vecht en Groot Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.