Home / archiefcentraal / koninklijke onderscheiding baarslag schutte

koninklijke onderscheiding baarslag schutte

Tijdens de opening van de Bazaar in De Wiekelaar op vrijdag 11 november op 20.00 uur reikte burgemeester Noten een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Baarslag-Schutte uit Oudleusen. Mevrouw Baarslag-Schutte (70) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kan gezien worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

Gelet op de relatie en het zwaartepunt van bijzondere verdiensten voor Stichting Ontmoetingscentrum de Wiekelaar uit Oudleusen, wordt de Koninklijke Onderscheiding tijdens de jaarlijkse bazaar van de stichting uitgereikt. Decoranda neemt na 44 jaar betrokken te zijn geweest bij de organisatie afscheid. Bij de beoordeling van het voorstel is in aanmerking genomen dat zij sinds 1957 (bestuurlijke) activiteiten heeft ontplooid en ontplooit voor de samenleving op het terrein van jeugdwelzijn, kerkelijk leven, welzijn, geldinzameling ten behoeve van goede doelen en emancipatie.

Mevrouw Baarslag-Schutte was onder meer leider van een zondagsschool, collectant en coördinator voor verschillende goede doelenorganisaties en penningmeester van de beheerscomissie van Stichting Ontmoetingscentrum de Wiekelaar.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.