Home / archiefcentraal / kinderhoek kerkhof goed voor verwerking

kinderhoek kerkhof goed voor verwerking

“In Vilsteren, overigens ook op meerdere begraafplaatsen in ons land, liggen de kinderen in een speciaal kinderhoekje op de begraafplaats. Pas toen ik rondkeek op de Laarmanshoek, realiseerde ik me hoe mooi zo’n kinderhofje eigenlijk is”, zegt Rinie. “Ik denk ook dat het voor de beleving en verwerking van broertjes, zusjes en vriendjes van een overleden kind, beter is dan zo’n klein grafje tussen de grote graven. In mijn vorige woonplaats was er ook een kinderhof en daar ligt bijvoorbeeld veel speelgoed rond de kindergrafjes. Ik vond het altijd mooi om te zien dat de kinderen die er kwamen met hun ouders, er ontspannen rondspeelden en hun overleden broertje of zusje als het ware betrokken bij hun spel. Op die manier lijkt de dood juist voor kinderen toch iets minder beangstigend.”

Omdat de Laarmanshoek momenteel wordt uitgebreid, deed VVD-ster Schunselaar tijdens de rondvraag van de raadsvergadering een voorstel om de aanleg van een kinderhoekje mee te nemen in de werkzaamheden. “Het idee werd goed opgepakt en wethouder Lagas is er direct mee aan de slag gegaan. Daar ben ik heel blij mee. De kinderen die er nu liggen, blijven uiteraard liggen op hun vaste plekje. Maar kinderen die in de toekomst zullen overlijden, krijgen een plaatsje in de speciale kinderhoek.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.