kerstverlichting dalfsen on dalfsens mooi

De sierlijke armaturen hebben een grootsteedse uitstraling en zijn volgens Wijnberger momenteel nog nergens anders in Nederland te vinden. “We hebben namelijk niet alleen gelet op mooi, maar ook op duurzaam en hebben daarom gekozen voor ledverlichting, instelbaar via een tijdklok”, zegt hij. “Dit maakte de aanschaf wel een stuk duurder, maar we sparen hiermee het milieu, dat sluit aan bij de duurzaamheid die Dalfsen hoog in het vaandel heeft staan. En de gemeente bespaart hiermee ook nog eens in de portemonnee, want zij hebben aangeboden de stroomkosten te betalen.”

De vijftig ondernemers die lid zijn van Ondernemend Dalfsen investeerden ieder een kleine zeshonderd euro in het project. Een heel bedrag, maar volgens Wijnberger had dat vele malen meer kunnen zijn, als niet een aantal ondernemers de handen letterlijk en figuurlijk uit de mouwen hadden gestoken. “We hebben een technisch team samengesteld, dat onder leiding van een paar professionals heeft uitgedokterd hoe het een en ander het best bevestigd kon worden. Vervolgens hebben we zelf het meeste montagewerk gedaan. Een hele klus, want voorheen sloten de ondernemers hun verlichting zelf aan, nu is er een complete ringleiding gelegd. Maar het resultaat mag er zijn. Ik ben erg tevreden.”

Voor Wijnberger was het officieel ontbranden van de verlichting een kroon op zijn werk en hij sprong letterlijk een gat in de lucht. “Laat de feestdagen maar komen. Dalfsen is er klaar voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.