johan van dientje occupy lemele

Gisteren gelezen dat er misschien wel een verbod komt op het “naked short selling” op de beurs. Als je nu niet weet wat dat is, dan ben je in goed gezelschap. Maar… ik heb het me laten uitleggen, en ik denk dat ik het misschien begrijp, hoewel? Het gaat geloof ik zo:

Je verkoopt een enorme hoeveelheid aandelen, die je niet bezit (mijn vader zaliger zou zich omdraaien in zijn graf). Omdat er zoveel niet bestaande aandelen te koop worden aangeboden zakt de koers van de aandelen in elkaar, kun je ze goedkoop kopen en alsnog leveren aan degenen die ze veel te duur hebben gekocht (zijn we er nog??).

Dan heb je dus in korte tijd heel veel geld verdiend, en het is nog legaal ook, tenminste nog wel. Het klinkt een beetje als de oplichter die een compleet treinstel verkocht dat op zijn verzoek om 16.15 uur kwam voorrijden (in werkelijkheid had hij natuurlijk gewoon goed op het aankomstbord gekeken). Helaas is er voor iedereen die veel geld verdiend op deze manier ook iemand (lees: jij en ik) die iets minder gehaaid is en evenveel geld verliest. Bijkomend voordeel is dat de beurs als een idioot op en neer gaat, waar dezelfde gehaaide jongens weer geld aan verdienen, meestal ten koste van bijvoorbeeld pensioenfondsen (lees: jij en ik).

Het is de gewone man dan ook gaan duizelen, waarom er mensen zijn die achterlijk veel geld verdienen, terwijl zij de ene bezuiniging na de andere om de oren krijgen. Zij hebben zich verenigd in de Occupy Wallstreet beweging. Inmiddels hebben we ook Occupy Amsterdam, Den Haag en zelfs Winschoten. Dan kunnen wij niet achterblijven. Occupy Ommen dus?? Nou… de gemiddelde Ommenaar kennende zie ik nog niet 1,2,3 een horde mensen voor het ABN kantoor liggen, dus moeten we wat kleiner beginnen. Ik heb nog even gedacht aan Occupy Dalmsholte, maar wegens een geheel ontbreken van wat voor centrum dan ook viel dit af.

Dus Occupy Lemele! Met misschien als protestplaats het centrum van het grootkapitaal: de buurtsuper, met Wim Kleinhorsman als de grootkapitalist (nou ja.. hij is in ieder geval groot). En dan een horde Veurinks, Makkinga’s en de Lange’s in ploptentjes op de parkeerplaats. Zo zetten we de gemeente Ommen nog eens even weer op de kaart! En omdat we het niet zo erg menen mag Wim warme worst verkopen, en heeft hij een boel publiciteit op de koop toe. Lastig is wel dat de meeste Ommenaren natuurlijk werken, en er zijn ook relatief weinig Veurinks (of is het Veurinken) met de voor demonstranten zo kenmerkende dreadlocks. En zo in de herfst werkt het weer ook niet echt mee.

Laten we het maar toegeven: Het demonstreren zit ons niet echt in het bloed. Maar de eerstvolgende keer dat een bank bonussen uitkeert van ons belasting geld doen we het echt!!

Gegroet Johan van Dientje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.