johan van dientje bonuskaartwerveltje

Welnu, na de voetbalknie, de tennisarm, de muisarm en het volleybalenkeltje bestaat er sinds een paar jaar een bonuskaartwerveltje. Dit wordt veroorzaakt door de enorme hoeveelheid spaarkaarten in creditcardformaat die we overal krijgen. De gemiddelde Nederlander heeft inmiddels een flinke stapel spaarkaarten in z’n knip. Air-miles, Free-Bees, bonus kaarten van Albert Hein, Super de Boer, C1000, kluskaarten van Karwei, Gamma en Praxis, 2 plaatselijke schoenenzaken, de Fleur-op, ga zo maar door. Ieder obscuur winkeltje heeft z’n kaart.

De Chinees heeft uiteraard de Spaal-Kaalt, de Boeddha-beeltjeswinkel de Zweef-kaart, de telefoonwinkel Zwam-kaart en het plaatselijke bordeel een 10-wippenkaart. En.., nu komt het, die gaan ALLEMAAL in de portemonnee, en die gaat in de achterzak van de spijkerbroek. Dus… we zitten allemaal scheef van de bonuskaarten. Een herniaatje en op naar de chiropractor (met z’n eigen Wervelende-kaart, die een gratis doorverwijzing aanbiedt na 20 kraaksessies). Dan door naar de chirurg. Die snapt tenminste hoe het in elkaar zit. Hij heeft weliswaar ook een ‘snij-maar-raak’-kaart, maar hij doet in ieder geval nog samen met de keurslager.

Wat ook erg naar is dat het alleen ons mannen betreft. Nu zijn we uiteraard veel kleinzeriger dan het zwakke geslacht, maar dat blijkt niet de enige oorzaak: Vrouwen doen hun kaarten in hun handtasje, en lijden dus aan een andere welvaartsaandoening: het ‘bonuskaart-onderarmpje’. “Waarom accepteer je dan al die kaarten?” hoor ik je vragen. “Het is GRATIS!” is het antwoord.

Waarom eigenlijk niet gewoon de laagste prijs in al die winkels? Waarom al die kaarten? Het gaat niet alleen om klantenbinding, het gaat veel meer om klantengedrag, men wil precies weten wanneer we wat kopen . En, zoals gewoonlijk, heb ik een briljante oplossing (eigenlijk is het idee van mijn vrouw): DE CARD, één Bonuskaart met een barcode die je kunt gebruiken in alle winkels! De data wordt centraal opgeslagen. Jullie horen, hoop ik, niet bij de naïevelingen die denken dat ze nog enige privacy hebben op het internet. Het beste idee van Nederland! De bonus die ik voor dit idee krijg kan alvast op mijn eerste CARD gestort worden.

Johan van Dientje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.