Home / archiefcentraal / jassen naar polen

jassen naar polen

Alle soorten nette en niet afgedragen jassen konden begin november bij de winkels van Kamst Mode worden ingeleverd. Als dank gaf Kamst Mode in diezelfde periode 25% korting op een nieuwe jas en op de bijpassende shawls. Vorig jaar brachten vader Wolter Kamst en zoon Bas al een groot aantal winterjassen naar de gemeente Bialystok in Polen.

Het is een barre rit want Bialystok ligt tegen de Wit Russische grens. In dit gebied heerst nog grote armoede en er is grote behoefte aan kinder-, dames- en herenwinterjassen. Grote aantallen kinderen moesten de koude winter door met alleen een zomers vestje en daar is nu verbetering in gekomen. Net als vorig jaar werden de overvolle Kamst Modebus en de heren Kamst hartelijk verwelkomd door de bewoners van Bialystok en omgeving. Dolblij waren de kinderen en hun ouders met de nieuwe warme jassen.

Om te voorkomen dat er door derden geld aan deze actie verdiend zou gaan worden, besloten Bas en Wolter zelf naar Polen te gaan om zeker te weten dat de jassen op de juiste plek zouden komen. Via een klant werd de familie Kamst bekend met een organisatie genaamd “Stichting De Weg”, deze organisatie vangt kinderen op van verslaafde ouders en behandelen tevens de ouders om van hun verslaving af te komen. Vrijwilligers van deze Stichting hebben de juiste verdeling van de jassen onder de gezinnen op zich genomen.

Het mooie van de reis naar Bialystok was dit jaar dat Bas en Wolter met eigen ogen konden zien dat de jassen die zij vorig jaar naar Bialystok gebracht hadden ook daadwerkelijk werden gedragen. Bas Kamst; “Als je ziet wat een voor ons relatief kleine moeite voor groot geluk voor deze mensen betekent, ben je blij dat je dit kunt doen”. Voor Bas is ondernemen niet alleen maar inkopen en verkopen maar leven met een bepaalde betrokkenheid en daarnaar handelen. Zo heeft Kamst Mode nu de actie “Doe een Wens” in het leven geroepen. Iedere klant kan een wens doen voor een ander en deze met een kerstbal in een kerstboom hangen. Kamst Mode zal een aantal wensen werkelijk laten uitkomen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.