info avond over bevallen in hardenberg

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, houdt op maandag 21 november weer een voorlichtingsavond voor zwangere vrouwen en hun partner. De avond is bedoeld om aanstaande ouders in algemene zin voor te bereiden op de komst van de baby en de kraamtijd thuis, maar ook op een eventuele ziekenhuisopname. De voorlichting duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in het ziekenhuis. De organisatie is in handen van de Saxenburgh Groep, in samenwerking met de kraamzorgorganisaties Naviva, de Kraamvogel en VVT.

Maandag 21 november zullen verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-) verpleegkundigen, een tweedelijns verloskundige, gynaecoloog en een lactatiekundige (verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding). Vanzelfsprekend zijn de zorgverleners graag bereid alle vragen te beantwoorden.

Ook kunnen de aanwezigen aan de hand van een DVD een kijkje nemen in een kraamsuite, een huiselijk ingerichte verloskamer. ‘Ervaringsdeskundigen’ en medewerkers maken de kijkers deelgenoot van hun ervaringen.

Kwaliteitskeurmerken

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voert al jarenlang een actief beleid om het geven van borstvoeding te stimuleren. De Zorgonderneming Vrouw & Kind, waartoe de kraam- en kinderafdeling behoren, is al jarenlang in het bezit van het internationale certificaat ‘Baby Friendly Hospital’. Dit certificaat, een kwalificatie van de WHO en UNICEF, garandeert een goed borstvoedingsbeleid. De zorgonderneming is daarnaast ook de trotse bezitter van maar liefst drie smiley’s. Een smiley is een kwaliteitskeurmerk van de Vereniging Kind en Ziekenhuis. Voor de kraamafdeling betekent dit bijvoorbeeld, dat de baby dag en nacht bij de moeder op de kamer verblijft en dat de vader op bezoek kan komen wanneer hij dat wil en ook kan overnachten bij zijn prille gezin. Ook is epidurale (via een katheter in de rug) pijnbestrijding tijdens de bevalling op elk gewenst moment mogelijk.

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 21 november kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 – 11.30 uur, telefoon (0523) 27 63 74, of aanmelden via het e-mailadres: j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.