in de pyama naar de opvang als het moet

Mirja Bennink; ‘Wanneer ouders vroeg moeten beginnen, kunnen ze hun kinderen gewoon in pyjama brengen’

Door Erna Ekkelkamp –

‘t Schonebroekkie heeft onderdak gevonden in de voormalige bibliotheek, die na een flinke interne verbouwing een totale metamorfose heeft ondergaan. De twee buitenste ruimtes zijn met kindvriendelijke keukenblokken, vaste boxen, een grote eethoek en het nodige speelgoed omgetoverd tot twee huiselijke leefruimtes, terwijl baby’s en peuters lekker kunnen slapen in de slaapkamertjes in het middendeel. Ook de tuin wordt aangepast tot een groene leefruimte, waar de kids in de zomerperiode heerlijk kunnen ravotten. Eigenares Mirja Bennink is dolblij met het resultaat.

“Vier jaar geleden ben ik in Luttenberg gestart met kinderopvang ’t Schanebroekkie, genoemd naar de woonwijk waarin wij gevestigd zijn. Dat liep al snel zo goed, dat we wilden uitbreiden. We hebben heel bewust gekozen voor Oudleusen, omdat dit net als Luttenberg ook echt een dorps karakter heeft”, vertelt Mirja. “Dat gemoedelijke ons-kent-ons, spreekt ons erg aan. Dat is ook de manier waarop wij werken. We kennen van elk kind de thuissituatie en weten wat de ouders voor werk doen. Vaak kennen we ook de opa’s en oma’s. Natuurlijk houden we ons zoveel mogelijk aan onze wettelijke verplichtingen, maar proberen daarnaast meer te bieden. Zo hebben we geen 8 tot 5 mentaliteit, maar zijn we bijvoorbeeld geopend van 7 tot 19 uur. En mocht het nodig zijn vanwege files of overwerk, dan blijven we gewoon een uurtje langer open.”

’t Schonebroekkie springt ook in op wisselbare diensten en biedt flexibele plekken voor de kinderen. “Zodra mensen hun werkrooster voor de komende periode hebben, kunnen ze die bij ons inleveren en dan plannen wij de kinderen al naar gelang in”, vertelt Mirja. “We hebben de groepen zo ingedeeld dat dit mogelijk is. Dat noemen wij maatwerk. Het ontbijt is hiervan ook een goed voorbeeld. Wanneer ouders vroeg moeten beginnen op hun werk, mogen ze hun kids gewoon rechtstreeks uit bed plukken in de pyjama langsbrengen. Want we beginnen de dag hier altijd met een gezellig ontbijt met ons allen, dus kunnen de kinderen gezellig aanschuiven. Dat is zowel voor ouders als kinderen een stuk ontspannener.”

Hoewel aan maatwerk vaak een prijskaartje hangt, is dat volgens Mirja bij ’t Schonebroekie niet het geval. “De overheid vergoedt kinderopvang tot 6,36 euro per uur bruto, daar zitten wij nog 11 cent onder. Dus zijn wij sowieso goedkoper voor ouders en dat kan op jaarbasis best een leuk bedrag schelen”, weet ze. In de Oudleusense kinderopvang zijn ook kinderen uit Ommen, Dalfsen en Nieuwleusen welkom. “We zitten pal naast de N340. Hartstikke handig voor ouders die hier langsrijden voor hun werk.” Meer info www.schonebroekkie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.