Home / archiefcentraal / imker in de honing gelegd

imker in de honing gelegd

Natuurwethouder Lagas kwam vorige week naar de jaarvergadering van de Ommer bijenvereniging om de imker uit Junne persoonlijk de zilveren erespeld van de NBV op te spelden. In haar toespraak ging ze in op het belang van een gezonde natuurlijke omgeving voor de mens, die helaas onder toenemende druk staat. “Het is daarom fijn dat er mensen zijn die zich daar om bekommeren. En imkers behoren tot deze groep”, aldus de wethouder.

Volgens bestuurslid Gerrit Jan Spijer is de honingbij een belangrijke bestuiver van cultuurgewassen en van natuurlijke begroeiing. “Van het voedselpakket van mens en dier is 30 procent afhankelijk van bestuiving door bijen. Helaas zijn er steeds minder mensen die imker worden. Het houden van bijen is een prachtige hobby die veel voldoening schenkt en bijzonder waardevol is”, vindt hij. De bijenvereniging zoekt dan ook nieuwe leden. Mail voor meer info naar gjspijker@planet.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.