Home / jij ook? / ik sport jij ook barbara cremers

ik sport jij ook barbara cremers

Dertig minuten per dag bewegen en het liefst nog een paar keer per week intensief. Dat is de minimale norm voor een verhoogde kans op gezond ouder worden. Nu kan dat op alle mogelijke manieren. De één is dagelijks te vinden in de sportschool, de ander wandelt af en toe en weer een ander haalt voldoende beweging uit het poetsen van huis en haard. Vechtdal Centraal is nieuwsgierig: op welke manier beweeg jij?

n doe. We proberen iedere maandagochtend te gaan en nemen dan al sportend alle saillante details uit ons leven door. We kletsen wat af en dat maakt het leuk. We hebben ook een tijdje Zumba geprobeerd, maar daarbij kun je ondertussen niet praten, dus zijn we daar maar weer mee gestopt.”

Ook al is sporten niet haar grootste hobby, Barbara voelt zich wel beter na een flinke portie beweging. “Voor mijn werk als relatietherapeut zit ik veel. Ik wandel daarom iedere dag met de hond. Soms een klein blokje om, maar regelmatig maken we een flinke wandeling door de bossen achter ons huis. Dat vind ik heerlijk.” De meeste beweging krijgt echter ze door het tuinieren. “We hebben een grote tuin, die ik zelf onderhoud. Dat kan je bijna wel als een sport zien. Gras maaien, snoeien, wieden, er is altijd wel iets te doen. Vanaf het vroege voorjaar tot eind november doe ik iedere dag wel iets in de tuin. Nu ben ik bijvoorbeeld druk met het winterklaar maken. Niets geeft mij een meer voldaan gevoel dan een dagje flink aan de slag te zijn geweest in de tuin. Je doet wat aan je conditie en de tuin ziet er mooier uit.”

Wil jij ook wat vertellen over jouw sport? Meld je aan via e.ekkelkamp@nucentraal.nl

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.