hulppieten gezocht

Sinterklaas komt binnenkort naar Nederland. Dat zijn drukke dagen en daarom zoekt hij hulppieten. Wil jij hulppiet worden en een echt Pietendiploma verdienen, dan kun je meedoen. De Hoofddoepiet verwacht je op 30 november stipt 13.30 uur op de parkeerplaats van Manege Laarbrug, Nieuwedijk 7 te Ommen. Hij vindt het leuk als je verkleed als Pietje komt. Je begint met een verhalentocht in de Huifkar. Tijdens deze rit vertelt Piet een verhaal over een kind dat net als jij Hulppiet mag worden.

Na de tocht gaat het echte werk beginnen: pepernoten maken en bakken. Deze ga je zelf in een grote oven bakken zodat je ze zelf kan zien. Tijdens het bakken versier je een zakje om je pepernoten in te stoppen. Ook ga je een heus pietenparcours afleggen in de binnenbak (dus trek je laarzen aan). Als Piet moet je kunnen klimmen, klauteren, springen, hollen, gooien en heel goed kunnen waken over je pakje. Wanneer je dit allemaal kan dan heb jij een pietendiploma verdiend.

Na het drinken van warme chocolademelk is het tijd voor de Pietendisco. Je leert een Pietendans en mag zelf met microfoon een liedje voor Sinterklaas en je papa en mama zingen. Echte Pieten helpen je hierbij en natuurlijk komt Sinterklaas kijken. Vaders en moeders zijn de hele dag welkom, voor hen zijn er versnaperingen tegen betaling. Sinterklaas hoopt alle kinderen uit Ommen en omgeving te begroeten. De Bakpiet gaat voor iedereen pepernotendeeg maken, de Stalpiet zorgt voor huifkarren en de Hoofddoepiet zorgt voor voldoende begeleiding tijdens de activiteiten. Het is daarom belangrijk dat je je vooraf inschrijft

(vóór 26 november) via de site: www.pietendoedag.laarbrug.nl of dat je een kaartje koopt van 5 euro bij de aangesloten winkeliers uit Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.