historisch schouwspel in den ham

Bijna 200 inwoners van Den Ham spelen dan in natuurgetrouwe, historische kledij humoristische maar ook serieuze taferelen uit de plattelandsgeschiedenis vallend binnen de periode 1820 tot 1840.

Het hoofdthema in 2011 is “Goddeloos Den Ham”. Diverse onderwerpen passeren de revue zoals het geruchtmakende bericht dat in 1827 een groep van 27 mannen uit Magele op smokkeltocht drie commiezen in de pan hebben gehakt. Maar ook aandacht voor het echte boerenleven in deze kleine gemeenschap met acht herbergen. De moraal was dan ook wel ver te zoeken. Wellicht de oorsprong van ‘goddeloos Den Ham’? Of toch de zogenaamde ‘afscheiding der Gereformeerden”, óók Den Ham en de bijzondere rol van de toenmalige burgemeester. Kortom ingrediënten te over om op 10 december aanstaande een bijzonder schouwspel neer te zetten.

Ook de kerstmarkt is een reden voor velen om naar Den Ham te komen. Kitsch, plastic en glitter worden geweerd. Lokale en regionale specialiteiten, lekkernijen en mooie spulletjes zijn er natuurlijk te vinden. De dag duurt van 12.00 uur tot 20.00 uur. De entreeprijs: kinderen tot en met 12 jaar gratis, bezoekers boven de 12 jaar 5 euro. Parkeren gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.