het wordt een geweldige blues avond

Door Erwin Dijk

Bluesmuziek wordt volgens de twee vaak onterecht geassocieerd met ‘zwaarmoedige muziek voor oude mannetjes’. “Niet voor niets is het een festival voor blues én rock,” aldus Grootenhuis. “Het wordt een geweldige avond met heel veel stevige dansmuziek.” De beide organisatoren zijn trots op de line-up voor hun festival.

Vier bands uit de omgeving zullen op 26 november hun opwachting maken in Dalfsen. Ten eerste is dat Southern Style, de band waarin Grootenhuis zelf de gitaar speelt. Deze formatie, verder bestaande uit Jand Wildvank, Frans Lenferink, Ab Meijerink en Dirk van Brink bracht onlangs hun eerste eigen single ‘Mishmash’ uit. “Dat nummer komt op een verzamelalbum met allemaal Nederlandse blues,” legt Grootenhuis uit.

Ook BandM, Ruben Hoeke een Stetus Kwoo zullen het podium in De Trefkoele betreden. “Die laatste is een coverband van de echte Status Quo,” zegt Bosch. “Dat zijn een paar jonge jongens en ze zijn erg goed. Beter dan het origineel zelfs.” Ook voor BandM en Ruben Hoeke hebben de twee muziekliefhebbers lovende woorden over. “Het zijn allebei geweldige bands die allerlei soorten muziek kunnen spelen,” aldus Bosch.

Speciaal voor het festival ondergaat de zaal van De Trefkoele een metamorfose. “We kleden de zaal aan als een soort ‘roadhouse’, in oude Amerikaans bluesstijl,” zegt Bosch. “Er komen een paar oude auto’s en motoren te staan en de verlichting wordt erg mooi. Je zult de zaal die avond niet weer als sporthal herkennen.”

Bosch en Grootenhuis zijn allebei echte muziekliefhebbers en al maanden druk met de organisatie van Vechtdal Blues & Rock. “Om te beginnen regelen we natuurlijk de bands,” zegt Grootenhuis. “Daarnaast zorgen we voor zo’n twintig vrijwilligers en houden we ons bezig met de promotie van het festival.” Bosch wijst erop dat de organisatie ook zelf het licht en het geluid organiseert. “We willen niet dat de muziek té hard wordt. De mensen moeten elkaar nog wel kunnen verstaan.” Met 900 bezoekers was de eerste editie van het festival uitverkocht en ook nu hopen de twee op dat aantal. De avond wordt gepresenteerd door Gerry Jungen, die bekend is als diskjockey van Arrow Classic Rock.

De deuren van De Trefkoele gaan op 26 november om 19 uur open, waarna het muziekfestijn stipt om 20 uur begint. Kaarten kosten 12,50 euro en kunnen bij De Trefkoele (0529-432338) of via de website www.vechtdalbluesandrock.nl besteld worden. ,,Om teleurstellingen aan de deur te voorkomen, is het handig om de kaarten inderdaad in de voorverkoop te bestellen,” zo tipt Bosch. “Vorig jaar hebben we diverse mensen niet binnen kunnen laten omdat het vol was.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.