Home / archiefcentraal / herleef oude ek crosscountry

herleef oude ek crosscountry

Nederland organiseerde destijds dit evenement in Rechteren, waar een enthousiaste ploeg onder leiding van parcoursbouwer Henk van Ankum al enkele jaren ervaring had opgedaan. Onder de Nederlandse deelnemers was Evert Westendorp uit Kampen.

In een nalatenschap zijn 8 mm filmpjes gevonden van dit evenement en verschillende andere crossen op Rechteren in de jaren 1976-1986, opgenomen door onder meer Lammert Haanstra en Joop Veenstra. Ook zijn er opnamen van het jubileumconcours dat de LR Vechtruiters uit Dalfsen in 1970 organiseerde in samenwerking met de LR Bergruiters uit Hoonhorst. Wim Jacobs uit Dalfsen heeft deze filmpjes overgezet op DVD, Jan van Ittersum uit Oudleusen heeft zoveel mogelijk achterhaald wie wie is. Van het EK wist hij een complete startlijst te achterhalen, van de andere evenementen ontbreken nogal wat gegevens. Het resultaat van al deze inspanningen zie je vanaf 20.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.