hardloopgroep ag85 loopt weer als nieuw bij

Door Nanda van Spijker

De bakermat van de hardloopgroep ligt in Rouveen. “Het is een misverstand te denken dat wij daarom een Staphorster loopgroep zijn,” verduidelijkt Albert. “Van de 90 leden komt een derde uit Nieuwleusen en deze groep groeit nog steeds. Verder hebben we lopers uit Dalfsen, Oudleusen, Balkbrug, Staphorst en uit de verdere regio.”

AG’85 is, zoals de website beschrijft, een ‘wilde’ loopgroep; er is geen bestuur en de club is niet aangesloten bij de KNAU. “Wij zijn recreatielopers. Regelmatig vallen we met onze prestaties in de prijzen En iedereen is vrij te beslissen om mee te lopen met een hardloopevenement. Of dat nu individueel is of als team. Er is bijvoorbeeld de jaarlijkse Ekiden in Zwolle, een marathon in estafettevorm over 100 kilometer die met tien lopers wordt gelopen. Of onze eigen clubkampioenschappen voor persoonlijke recordverbeteringen. Op de wekelijkse trainingen komen ook mensen die alleen willen trainen.”

Voor de clubtrainingen verzamelt AG’85 zich iedere maandag om 19.45 uur bij de Ontmoetingskerk aan de Backxlaan in Nieuwleusen. Trainer Jan Otten begeleidt de groep en houdt rekening met het niveauverschil onder de lopers. Op woensdag traint AG’85 vanaf de Aldi in Staphorst en op zaterdag in het Staatsbos vanaf de eerste parkeerplaats vanuit Nieuwleusen.

Iedere derde zaterdag van oktober organiseert Bos Bedden Loopgroep AG’85 de Zwarte Cross rondom het recreatiegebied De Zwarte Dennen in de bossen van Staphorst. Dit jaar is met de gedeeltelijke opbrengst van het inschrijfgeld een donatie gedaan aan de Boswachterij voor herstel van het, door vandalen vernielde, Belevingspad.

Het sponsorcontract tussen AG’85 en Bos Bedden uit Nieuwleusen is vorig jaar met vier jaar verlengd, naar aanleiding daarvan hebben leden van de hardloopgroep zaterdag 5 november officieel nieuwe sponsorkleding ontvangen. De oude hardloopkleding zamelt de club in voor goede doelen als de Oekraïne Stichting Nieuwleusen, Stichting ORA Zending & Hulpverlening uit Nieuwleusen en Stichting Derde Hands, platform voor ontwikkelingssamenwerking in Apeldoorn.

Met de nieuwe look verwacht de groep deel te nemen aan vele regionale en landelijke wedstrijden. Ben je nieuwsgierig naar de loopgroep en heb je al een beetje ervaring? Kom dan ’s maandagsavonds op de wekelijkse training in Nieuwleusen. Voor vragen: Albert Mussche (0529) 482383 of kijk op www.ag85.nl voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.