groep 6 wordt mediawijzer

Het is momenteel landelijk de Week van de Mediawijsheid en deze groepsbezoeken maken de leerlingen “mediawijzer” .

Mediawijsheid is een begrip, dat steeds meer aandacht krijgt. Mediawijsheid is: alle kennis en vaardigheden en de mentaliteit die mensen nodig hebben om bewust, kritisch en actief mee te doen in de wereld van vandaag en morgen, waarin media een bepalende hoofdrol spelen. (Bron: Raad voor Cultuur)

TV, internet, social media, games en mobiele telefonie. Media zijn overal en hun maatschappelijke impact is groot. Media vinden, begrijpen en maken is belangrijk om mee te doen met de maatschappij. Maar hoe mediawijs is Nederland? Kennen we alle mogelijkheden, maar ook risico’s?

In november is groep 6 aan de beurt om naar de bibliotheek te komen. Voor deze groep staat het bezoek in het teken van zelf leren zoeken naar informatie. Kinderen denken vaak wel, dat ze alles simpel op het internet kunnen vinden, maar in de praktijk blijkt dat nog best lastig. De leerlingen krijgen een algemene uitleg over de bibliotheek en horen volgens welk systeem de materialen in de kast staan. Daarna gaan ze zelf met een opdrachtenboekje aan de slag en maken gebruik van de publiekspc’s in de bibliotheek. Met name de eigen bibliotheekwebsite komt uitgebreid aan de orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.