Home / archiefcentraal / godsbeelden in nederland

godsbeelden in nederland

Waarom zijn Godsbeelden in de afgelopen vijftig jaar zo ingrijpend veranderd? Het antwoord op deze vraag wordt gegeven op dinsdag 22 november om 20.00 uur in het Hervormd Centrum in Ommen. Sprekers Hans Snoek, docent Bijbelwetenschappen aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en Syds Kloosterman, oud vakbondsbestuurder, nu actief in de PKN vertelt over zijn ontwikkeling qua Godsbeeld. Meer informatie op www.vuconnected.nl.

Deze avond is samenwerking met VU-Connected. De Bijbel bevat geen eenduidig Godsbeeld, al was het maar omdat God niet te vangen is in woorden’, zo stelt Bijbelwetenschapper Hans Snoek. Er is volgens Snoek een grote openheid van Godsbeelden. “Christenen over de hele wereld leggen verschillende accenten. Blijkbaar heeft de samenleving waarin wij wonen invloed op ons Godsbeeld.” Snoek gebruikt in zijn verhaal de Godsbeelden van protestanten in Zuid-Amerika als ‘opstapje’ om de Godsbeelden van Nederlanders te verkennen. Hij geeft een impressie van een aantal Godsbeelden en daarnaast vergelijkt hij geloofsopvattingen uit Latijns-Amerika en Afrika met visies die Nederlanders hebben op God. Het accent bij dit laatste ligt op de vraag waarom over de afgelopen vijftig jaar Godsbeelden van protestanten in Nederland zo ingrijpend veranderd zijn.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.