Home / archiefcentraal / flink scoren met tai chi

flink scoren met tai chi

Het NK Tai Chi vond afgelopen zaterdag 26 november plaats in Sporthal Merwestein in Nieuwegein. “Jullie hebben er voor mij een fantastische dag van gemaakt.” Judith van Drooge straalt helemaal. Aan het eind van de dag is er een hele bos medailles en bekers binnengehaald, onder andere die van ‘Beste vrouwelijke atleet van de dag´. “Maar daar gaat het bij Tai Chi niet om”, zegt Judith, “het gaat om je goed voelen in beweging en met elkaar”.

Judith van Drooge geeft al jaren les in Zwolle , Nunspeet, Dalfsen en Lemelerveld in samenwerking met Welzijn ouderen, maar ze heeft ook een eigen Tai Chi-school: ‘Inner Touch’. Na al haar persoonlijke successen wilde Judith graag dat iedereen de kans kreeg om deze ervaring mee te genieten. Elk jaar organiseert de Stichting Taijiquan Nederland Nationale Kampioenschappen en dat leek een prima gelegenheid. Er zijn twee groepen samengesteld: De grootste groep bestond uit leerlingen vanuit bijna alle plaatsen waar Judith lesgeeft. “We hebben flink geoefend, want deze vorm is toch weer anders dan de bewegingen die we in de les krijgen” aldus een van de deelneemsters uit Lemelerveld. “Ja, valt een ander bij: we hadden filmpjes van onszelf gemaakt en van Judith, zodat we ook thuis konden oefenen’. “Wat het allerleukste aan het geheel was, is dat je elkaar hebt leren kennen en samen dit voor elkaar hebt gekregen,” concludeert Judith.

“Inderdaad, maar op onze leeftijd voor het eerst meedoen aan een NK is natuurlijk ook heel bijzonder, en dan nog wat winnen ook!” Judith had voor deze groep zelf een serie bewegingen in volgorde gezet en er muziek bij gezocht. De groep haalde hiermee een score van 7,3; goed voor een vierde plaats. De groep van haar eigen school deed de klassieke Chen-vorm en scoorde hiermee een 7,4 waarmee ze de beker voor de derde plaats binnenhaalde. Judith zelf won drie eerste prijzen in de overige categoriën waarin ze meedeed.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Judith: www.inner-touch.nl

Lees ook

Overijsselse Golfkampioenschappen in Ommen groot succes

OMMEN – Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden 3 oktober de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. Door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.