film over de ommerschans

De film is een samenwerking tussen het Ommer Streekmuseum en de Vereniging De Ommerschans. “Het idee om een film over de Ommerschans te maken is ontstaan van uit de Videoclub”, zegt Hans Beijer, die samen met Willem Koops en Jan Ezendam verantwoordelijk zijn voor de film. “De geschiedenis van de Ommerschans is interessant genoeg om er een film over te maken. Vooral ook nu er plannen zijn herstel van bepaalde delen van de schans.”

In 1628 werd de schans aangelegd als een aardenschans met vier bastions, een gracht en lunetten. Later, in 1818 was sprake van een bedelaarsgesticht. Anno nu is de Ommerschans een natuurmonument.

Volgens Beijer komen interessante onderwerpen aan de orde in de film. Ook is gezocht naar historisch materiaal. Dit alles om de geschiedenis van de schans weer tot leven te brengen.

De première van de film is begin volgend jaar in het Streekmuseum. In het museum loopt tot eind februari een thema-expositie over de Ommerschans. Videoclub Ommen komt een keer in de veertien dagen bijeen om elkaar te ondersteunen. Kennis wordt gedeeld. Zonodig worden externe deskundigen uitgenodigd. Vast onderdeel is het vertonen van door leden gemaakte films. Elkaars film beoordelen en op die manier tot een aantrekkelijke film voor het publiek te komen, is één van de doelen die worden nagestreefd.

In het verleden zijn door de Videoclub Ommen al diverse interessante films gemaakt. Momenteel wordt ook aan een film over het riviertje de Reest en de vloeivelden bij De Krim gewerkt. Informatie over de Videoclub Ommen is te vinden op de webiste www.videom.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.