eerste afzwemfeest beerze bulten succes

Sinds 2 jaar maakt Beerze Bulten gebruik van de 2-uurs lessen. Eerder moest Beerze Bulten altijd ´afzwemwater´ huren, ofwel afzwemmen in een ander zwembad. Dit in verband met de vereiste diepte van het water. Zwemschool Beerze Bulten is sinds dit jaar echter aangesloten bij het platform Zwem Onderwijs Nederland (ZON). De eisen van ZON zijn meer gericht op het kind en het gemak voor de ouders en hierbij geldt als eis dat de diepte van het water zo moet zijn dat een kind er niet in kan staan. Dus kan nu ook afgezommen worden in het zwembad van Beerze Bulten.

Herma Drenthen, zwemonderwijzer op Beerze Bulten: “Het is het voor de kinderen een groot voordeel omdat ze het zwembad waar ze afzwemmen kennen. Hierdoor kunnen ze het maximale laten zien. Iets wat in een vreemd bad met al die ogen op hun gericht en de ´druk´ van het diploma vaak een stuk moeilijker is. In een ander zwembad hadden kinderen nog wel eens twee pogingen nodig bij het onder water zwemmen door een ring. Deze keer ging het bij iedereen in één keer goed. Een unieke prestatie!”

Beerze Bulten heeft deze gelegenheid aangegrepen om een heus afzwemfeest te organiseren. Zo konden de kinderen met mascotte van Beerze Bulten Bultje op de foto en konden ouders achteraf gebruik maken van een snackbuffet in Brasserie de Hagehorst. Op woensdag 7 december vindt er weer een afzemfeest plaats in het zwembad van Beerze Bulten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.