Home / archiefcentraal / een vurrukkullukke week

een vurrukkullukke week

In de week van 14 november tot en met vrijdag 18 november zijn er verschillende activiteiten gepland. Maandag 14 november staat vurrukkulluk voor een heerlijk ontspan-en verwenmoment. Allio en de Bibelebons starten op de maandagochtend met een verzorgingsochtend voor “hun” kinderen. Er zijn onder andere voetenbadjes, make-up hoeken en er is een heuse nagelstudio.

’s Middags zijn er in de bibliotheek verschillende demonstraties en workshops. Zo komt Henny Ophof om je van alles vertellen over Reiki en het werken met universele energie, Rian Herberink komt met een stoelmassage en Christina Boudewijns kan van alles vertellen over meditatie door middel van klankschalen en het diepere bewustzijnsniveau. Het is een doorlopend programma van 15.30 uur tot 19.30 uur. Er is de mogelijkheid om vrij mee te doen aan de verschillende demonstraties.

Woensdagmiddag 16 november kun je vurrukkullukke oude plaatjes komen kijken. In samenwerking met de Historische kring Lemelerveld is er een doorlopende voorstelling van oude opnames van Lemelerveld. Om het historisch archief aan te vullen nodigt de werkgroep bezoekers tevens uit om oude foto’s, dia’s, krantenknipsels enzovoorts mee te nemen en te laten kopiëren en/of scannen. De bezoeker houdt de originelen, de werkgroep de digitale kopie. Tijdens deze middag kun je gratis proeven van vurrukkullukke ouderwetse hapjes van vroeger. Deze worden gemaakt door slager Gerrit Jan Manenschijn. Hij zal bloedworst, balkenbrij en snert meenemen. Deze middag start om 16.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Al deze activiteiten vinden plaats in de vernieuwde hal.

Deze week eindigt met een vurrukkulluk menu bij het eetcafé op vrijdagavond 18 november. De kooksters maken groentesoep en Oma’s pannetje. Hiervoor is opgave mogelijk door je naam op de lijst te schrijven die in Kulturhus de Mozaïek ligt.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.