Home / archiefcentraal / drie keer 25 jaar in dienst

drie keer 25 jaar in dienst

Gerard Schokker hij is een allround metselaar en is ook specialist in de renovatie van badkamers en keukens. Al vele jaren doet hij deze werkzaamheden voor onder meer woningbouwvereniging Vechthorst met veel plezier, dat straalt hij iedere morgen uit en hij is dan ook altijd goed gemutst tegen zijn collega’s.

Voordat Gerard bij bouwbedrijf Bongers kwam, was hij metselaar in de grote bouw in het westen van het land. Het lange reizen en het eentonige werk was na verloop van tijd wel beu, vandaar dat de sollicitatie in Dalfsen volgde.

Stond Gerard altijd al bekend om zijn nette metselwerk, Wim IJsseldijk deed daar nog een schepje boven op en zul je bij hem niet snel een steen scheef zien liggen. Zijn nauwkeurigheid is niet onopgemerkt gebleven en vele particulieren opdrachtgevers huren hem dan ook vaak in voor de moeilijke metselklussen.

De bouw is in de loop der jaren wel veranderd, woningen worden nu ook nog wel grotendeels met traditionele materialen opgebouwd maar bijvoorbeeld de binnenmuren worden vaak gelijmd met een kraantje zodat voor de metselaars de zware binnenblokken gelukkig verleden tijd zijn en alleen het mooie buitenmetselwerk overblijft.

Aan de ontwikkeling van nieuwe technieken heeft vooral Gert van Marle, de derde jubilaris, zijn steentje bijgedragen. Na zijn opleiding MTS heeft hij in de avonduren verder geleerd en ook het Aannemersdiploma gehaald. Na een korte periode als timmerman werd Gert al snel uitvoerder en later hoofduitvoerder. In de jaren daarna kwamen er steeds meer taken bij en een groot deel van de bedrijfsvoering werd dan ook door hem geregeld, dit ook wegens gezondheidsproblemen van Freek Bongers.

In 2010 werd de toenmalige directeur Freek Bongers 65 jaar en was dit uiteraard een mooi jaar om de overname te voltooien. In 2010 is bouwbedrijf Bongers b.v. overgegaan in handen van Gert van Marle, Freek Bongers zal als acquisiteur betrokken blijven bij het bouwbedrijf. Een overname in deze voor de bouw heel moeilijke tijd is natuurlijk niet vanzelfsprekend te noemen, echter door samen de schouders er onder te zetten weet het personeel zich verzekerd van een goed gevulde orderportefeuille.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.