Home / archiefcentraal / dorcas voedselactie opnieuw succesvol

dorcas voedselactie opnieuw succesvol

De Dorcas voedselactie heeft landelijk ruim 51.000 voedselpakketten opgeleverd. Daarmee is de actie opnieuw een groot succes geworden .De actie in Ommen en Lemele leverde 230 voedselpakketten op. De vrijwilligers die zich voor deze actie inzetten, zijn zeer tevreden met de opbrengst. Op dit moment wordt al het ingezamelde voedsel in acht centra gesorteerd. Zeker 20.000 pakketten zullen nog voor Kerst worden verspreid in Oost-Europa.

In Oost-Europa is de winter de moeilijkste tijd van het jaar. Erg koude winters en als je dan nauwelijks te eten hebt en een vervallen huis is het niet eenvoudig om de moed er in te houden. Veel mensen leven er onder de armoedegrens en vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waarin het land verkeert. We zijn dankbaar dat we de mensen in die erbarmelijke omstandigheden zo kunnen ondersteunen en bemoedigen. Dorcas is een internationale hulporganisatie die in 18 landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Meer informatie over vind je op www.dorcas.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.