doe mee met samenloop voor hoop 2012

De Samenloop voor Hoop is een wandel estafette die is overgewaaid uit Amerika. “Steeds meer steden en dorpen in Nederland zetten de loop op de agenda. Ommen is de eerste in het Vechtdal die dat ook doet. De loop is op 16 en 17 juni volgend jaar. De voorbereidingen zijn in volle gang,” zegt Gert Witte, nauw betrokken bij de Ommense editie. “Het is een heel groot evenement, daarvoor is zeker een half jaar aan voorbereiding nodig.”

Het is de bedoeling dat teams van vijftien tot twintig mensen samen 24 uur lopen/wandelen voor de kankerbestrijding. Elke deelnemer legt minimaal tien euro in en probeert ook nog aan sponsoren te komen. De dag moet een ook verwendag zijn voor mensen met kanker en ex-kankerpati├źnten. Deze groep loopt de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop. Ander hoogtepunt moet de kaarsenceremonie zijn waarbij mensen een boodschap op een papieren zak schrijven en die vervolgens langs het parcours zetten met een brandende kaars daarin. Ook de laatste ronde is een mijlpaal, als het evenement er bijna opzit.

Gert Witte heeft elders gezien wat de Samenloop voor Hoop inhoudt. “ZEER Indrukwekkend”, vat hij samen. “Het is ook iets dat je prima in een stad als Ommen kunt organiseren. Je kunt de hele bevolking erbij betrekken, als deelnemer of als vrijwilliger.”

Locatie: Atletiekbaan ACO/Sportpark Westbroek in Ommen, meer info te vinden op www.ommen.samenloopvoorhoop.nl

Teams van buurten, bedrijven, families, sporters of vrienden kunnen zich aanmelden via ommen@samenloopvoorhoop.nl. SamenLoop voor Hoop Ommen staat op zaterdag 17 december op de kerstmarkt in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.