discussie samenwerking hardenberg uitgesteld

De Ommense raad wil de stukken graag ruim één á twee weken voor de behandeling in bezit hebben, omdat daarmee dezelfde voorbereidingstijd wordt gehanteerd als bij andere vergaderonderwerpen. Raad van Ommen noch D66 heeft onderling contact gehad met Hardenberg, maar wil wel graag met de Hardenbergse raad om de tafel zitten. “Dat overleg staat, wat D66 Ommen betreft, los van het nemen van de beslissing om over te gaan tot ambtelijke fusie. Tenslotte is dat een beslissing die je in Ommen voor Ommen moet nemen en in Hardenberg voor Hardenberg,” stelt Ter Beek. “Elkaar polsen is uiteraard altijd handig, maar dat zal de beslissing niet anders maken voor ons. Overigens hebben wij in de raad van Hardenberg geen D66 vertegenwoordiging, dus zou dat ook niet kunnen. We weten natuurlijk wel hoe diverse D66-leden in Hardenberg er tegenaan kijken en dat is positief.” Ter Beek vertelt dat inwoners van Hardenberg en Ommen zeggen dat ze er persoonlijk niks van verwachten. “Het kan alleen maar meer kwaliteit opleveren en als de gemeente geld bespaard is dat goed, omdat er daarmee weer geld voor andere doelen is.”

De gemeente Hardenberg heeft inmiddels besloten graag met ommen in zee te gaan, maar hoort pas na donderdag 8 december wat daarop het antwoord is. “De insteek is en blijft dat de ambtelijke fusie, nadat we het besluit nemen, voornamelijk nog uit te voeren personeelsbeleid is. Daar gaat de raad niet over. De raad gaat wel over de kosten en de kwaliteit, dat blijven we dus sturen en bewaken in de twee bestuursraden. Daar ligt dus een discussiepunt om in de toekomst met de raadsleden over in gesprek te gaan. Maar volgens mij heeft de raad de zelfde doelen als het gaat om de hoogste kwaliteit en waar het kan geld besparen,” aldus de fractievoorzitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.